Copa

El Barça passa per sobre del Sevilla i es corona campió de la Copa (0-5)

Recital blaugrana al Wanda Metropolitano amb doblet de Luis Suárez i gols de Messi, Iniesta i Coutinho, de penal

Oriol Llach EstrellaActualitzat

Quarta Copa consecutiva, en cinc finals consecutives, aquesta és la gesta que ha aconseguit el FC Barcelona davant del Sevilla aquest dissabte a la nit i, a més, ho ha fet amb golejada (5-0).

El Barça ha sortit al Wanda Metropolitano amb la intenció de resoldre la final com més aviat millor i només començar Leo Messi ha enviat un primer avís de falta directa obligant Soria a fer una gran estirada per rebutjar una pilota perfectament col·locada a l'escaire.

No havia passat ni un quart d'hora de joc quan Luis Suárez ha obert la llauna. Servei molt llarg de Jasper Cillessen cap a Coutinho, el migcampista brasiler supera l'esquena del seu marcador a gran velocitat i serveix l'assistència i l'uruguaià afusella la porteria del Sevilla (0-1).

El marcador advers, però, no ha arronsat el conjunt andalús que ha mantingut la pressió a la cacera de l'empat i de fet Navas ha desaprofitat una pilota morta que s'ha passejat per l'àrea petita de Cillessen.

Però la determinació del Barça s'ha mantingut inflexible i, a la mitja hora de joc, Leo Messi ha fet el segon després d'una gran combinació entre Iniesta i Jordi Alba que el lateral català ha finalitzat amb una espectacular passada d'esperó. L'argentí, que anava un pas enrere, ha enviat la pilota al fons de la xarxa (0-2).

Abans del descans, Luis Suárez ha fet el tercer en una jugada al contracop després d'una altra gran combinació a tres bandes entre Iniesta i Messi (0-3).

A la represa, el Barça no ha reculat ni un mil·límetre i Andrés Iniesta ha fet el quart després d'una gran recuperació de Luis Suárez. L'uruguaià envia la pilota cap a Messi, l'argentí fa l'assistència cap al migcampista manxec que marca el gol que, possiblement, acabi sent l'últim en una final amb el FC Barcelona de la seva carrera (0-4).

Però el recital blaugrana encara no havia arribat al seu colofó i Coutinho s'ha apuntat a la festa transformant el cinquè i això que s'ha vist obligat a fer-lo dues vegades: Primer, de jugada però l'àrbitre ha xiulat penal per mans de Lenglet i després, des dels onze metres, el brasiler ha tornat a marcar (0-5).

El Barça suma el primer títol de la temporada i el primer de l'era Valverde en un partit per emmarcar amb una golejada espectacular.