Barça

André Gomes: "Quan em va trucar el Barça, vaig descartar totes les altres opcions"

El nou jugador del Barça s'ha mostrat entusiasmat de fitxar pel Barça i ha destacat que té moltes ganes d'aprendre dels seus nous companys

Oriol LlachActualitzat

La roda de premsa de presentació d'André Gomes com a nou jugador del Barça ha començat amb unes paraules de condol del vicepresident Jordi Mestre per a la família de Ramon Condal, l'expresident de l'Espanyol que va morir ahir.

André Gomes arriba al FC Barcelona acompanyat de la seva família i això no seria gaire notícia si no fos perquè el seu pare, culer declarat, ha regalat uns pastissets de Belém a la directiva del Barça en senyal d'agraïment per fer que el seu fill vesteixi la samarreta blaugrana.

El protocol de la presentació habitual dels nous jugadors s'ha vist lleugerament alterat perquè els tocs de pilota els ha hagut de fer al Miniestadi, ja que al Camp Nou s'estan fent els treballs per instal·lar-hi la gespa híbrida. Això, però, no ha estat un impediment per haver donat un tast del seu futbol a una bona quantitat d'aficionats que ocupaven les grades del camp del filial.

Les primeres paraules del portuguès han estat d'agraïment: "Espero gaudir i donar molts títols al FC Barcelona. És un honor venir a un club com el Barça i estic molt agraït a totes les persones que han confiat en el meu treball." Preguntat sobre per què va rebutjar altres ofertes d'equips importants, André Gomes ha dit que "quan em van trucar del Barça no vaig dubtar. Vaig triar el Barça per la seva personalitat, és molt proper a la meva filosofia en el futbol i com a entitat".

En referència a l'acumulació de migcampistes entre els homes de Luis Enrique, André Gomes no s'ha mostrat gaire preocupat. Primer ha tingut un reconeixement per als grans jugadors amb els quals haurà de competir, amb dosis d'humilitat: el portuguès arriba "per aprendre d'ells i créixer com a jugador".

André Gomes és un jugador jove -dissabte farà 23 anys- i dóna moltes possibilitats al mig del camp per la seva polivalència. Pot fer d'interior tant a la dreta com a l'esquerra i es mostra disposat a ocupar altres posicions, com ja ha fet en el passat. Tot depèn del que li demani Luis Enrique. El FC Barcelona ha valorat el caràcter tècnic del jugador, un perfil de futbolista que li agrada tenir la pilota.

Després d'haver compartit vestidor amb Cristiano Ronaldo, amb la selecció portuguesa, Gomes té moltes ganes de compartir-lo amb Leo Messi i amb totes les estrelles del FC Barcelona. Nova dosi d'il·lusió  per la nova etapa que comença com a blaugrana, sense entrar en el joc de les preferències.

El dia 8 d'agost André Gomes s'incorporarà als entrenaments del Barça, però el portuguès ja ha parlat per telèfon amb Luis Enrique. Ha destacat que el tècnic asturià li ha demanat que treballi molt i que ell li ha respost que es mor de ganes de posar-se a les seves ordres.

Amb 15 anys el Porto li va tancar les portes dient-li que no era prou bo i ara, set anys després, André Gomes fitxa pel Barça. En aquest pas de gegant, André Gomes ha atribuït tot el mèrit a la seva família, que li ha ensenyat a superar-se cada dia a cops d'humilitat.

A la roda de premsa també hi ha hagut ocasió per parlar d'altres noms blaugranes a part d'André Gomes. Sobre el tema estrella del mercat de fitxatges de l'estiu, el quart davanter, Robert Fernández, s'ha limitat a assegurar que "tard o d'hora arribarà". Estem oberts a algú jove o a algú veterà. Tenim temps, en aquest sentit estem tranquils, sabem molt bé quin perfil busquem."

Justament, en l'àmbit econòmic, amb l'arribada d'aquest quart davanter el vicepresident Jordi Mestre ha assegurat que el Barça donarà per tancades les arribades de nous jugadors en el mercat d'estiu.

Albert Soler ha confirmat que Javier Mascherano seguirà al FC Barcelona les properes tres temporades amb una millora de contracte. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut