Un Barça molt superior no falla a Nicòsia i es jugarà el liderat del grup contra el PSG al Camp Nou (0-4)

Els blaugranes, molt superiors, han golejat l'equip xipriota i es jugaran el liderat del grup en l'última jornada contra el PSG al Camp Nou. Luis Suárez i Messi, autor d'un "hat-trick", han fet els gols del partit

La intensa fumera que ha precedit l'inici del partit a Nicòsia a causa d'unes bengales no ha servit per amagar l'abismal distància futbolística que separa l'Apoel del Barça. Amb cinc canvis a l'onze titular respecte a l'equip que va golejar el Sevilla al Camp Nou, els blaugranes han estat molt superiors contra un rival ultradefensiu que pràcticament no ha sortit de la seva àrea.

Només començar, Messi ha perdonat una ocasió de les que no acostuma a fallar i ha estavellat el seu xut al cos d'Urko Pardo. I poc després, Luis Suárez també ha desaprofitat una clara oportunitat per inaugurar el marcador. El domini del Barça ha estat absolut i en el minut 27, Luis Suárez ha obert la llauna amb un golàs, el primer que fa en partit oficial amb la samarreta blaugrana. L'uruguaià ha hagut d'esperar fins al sisè partit per estrenar-se com a golejador amb el seu nou equip.

Amb una possessió fregant el 75%, el Barça ha estat amo i senyor del partit i en el minut 37, Messi ha aparegut per tornar a fer història. L'argentí ha desviat amb intenció un xut des de la frontal de Rafinha i ha fet el 0 a 2, un gol que el permet superar Raúl i convertir-se en el màxim golejador de la història de la Champions.

Un altre "hat-trick" de Messi

L'única nota negativa del Barça a la primera part ha estat la targeta groga que ha vist Dani Alves i que l'obligarà a perdre's per sanció l'últim partit de la fase de grups contra el PSG al Camp Nou. En la represa, el guió del matx no ha variat gens ni mica i el Barça ha seguit dominant a plaer. Fruit d'aquest domini no ha trigat a arribar el 0 a 3, obra de Messi, que ha engreixat encara més el seu registre golejador amb un toc suau després d'una assistència d'Alves.

Amb l'objectiu de tenir el partit encara més controlat, Luis Enrique ha fet entrar Xavi Hernández, que amb 151 ha igualat un mite com Ryan Giggs com el jugador amb més partits disputats a la història de la competició, incloent-hi l'antiga Copa d'Europa. Tot i acabar jugant amb deu per l'expulsió de Rafinha, el Barça no ha patit gens ni mica i Ter Stegen, gairebé un espectador més, només ha hagut d'intervenir en una ocasió per desviar un xut de De Vincenti.

Per arrodonir una nova exhibició de rècord, Messi ha completat la seva gran actuació fent un altre "hat-trick, el segon en només quatre dies de diferència. Tot i aquesta golejada a Xipre, el Barça està obligat a guanyar el PSG en l'última jornada al Camp Nou si vol ser primer del seu grup.

El PSG derrota l'Ajax al Parc dels Prínceps (3-1)

El PSG no ha fallat contra l'Ajax al Parc dels Prínceps de París i es manté com a líder del grup a falta d'una última jornada a cara o creu. L'equip de Laurent Blanc s'ha avançat amb un gol de Cavani en el minut 33 però en la represa, Klaasen, amb un cop de cap en planxa, ha fet l'empat a un, un resultat que afavoria els blaugranes. Però els francesos han reaccionat i s'han acabat imposant gràcies a dos gols d'Ibrahimovic i Cavani.