TV3 estrena "Sexis", el webdoc sobre la sexualitat en l'adolescència

TV3 estrena "Sexis", el webdoc sobre la sexualitat en l'adolescència

Demà, dimecres, 14 de febrer, a partir de les 9.00, TV3 estrena al seu portal el documental interactiu "Sexis", produït per Setmagic Audiovisual, amb la coproducció de TV3, i dirigit per Roser Aguilar i Esther Mira. Coincidint amb el Dia Europeu de la Salut Sexual, aquest webdoc, que tracta la sexualitat en l'edat adolescent, té l'objectiu de promoure el dret a la informació i a l'educació sexual.

Actualitzat

"Sexis" recull el testimoni de joves que exposen les seves inseguretats i els seus dubtes, i expliquen el que saben sobre sexualitat. Aquestes històries, que formen l'eix argumental del webdoc, estan agrupades en deu blocs temàtics: Tenir fills ara?, Sexe i gènere, Parlem de sexualitat, El meu cos, Cossos de ficció, Diversitats sexuals, Les meves relacions, Practicant, No és no i Prevenció.

Durant el documental, els usuaris que accedeixen al web també tindran l'opció de complementar les històries dels joves amb les aportacions dels experts en la matèria, que donaran resposta a les seves qüestions i els assessoraran per viure millor aquesta etapa de descobriment. Entre aquests testimonis també hi ha personatges coneguts que volen donar a conèixer les seves experiències. Hi participaran els youtubers The Tripletz, Soto, el cantant de Pirat's Sound Sistema i l'actriu Joana Vilapuig, que va participar en la sèrie de TV3 "Polseres vermelles".

D'aquesta manera, el webdoc esdevé una eina interactiva, didàctica i amena per tractar, sense tabús ni estereotips, el tema de la sexualitat. "Sexis" dona respostes a aquests joves, alhora que els ofereix informació experta per millorar les seves relacions personals i fer-los autònoms, responsables i lliures.

El webdoc "Sexis" s'emmarca en la línia de treball sobre salut sexual en totes les etapes de la vida i en el foment d'estils de vida d'autoresponsabilitat en entorns comunitaris que contempla el Pla de Salut i el Pla Interdepartamental de Salut Pública de Catalunya (PINSAP).

Aquest treball audiovisual, dirigit per Roser Aguilar i Esther Mira, compta amb la col·laboració de la CCMA, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

"Sexis" també estarà disponible al web de l'Agència de Salut Pública, al Canal Salut del Departament de Salut, i al web de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.

L'aposta de TV3 pels documentals interactius

L'any 2014, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), a través de l'Àrea de Mitjans Digitals i l'Àrea de Documentals i Nous Formats, va apostar per aquest tipus de treball amb la convocatòria oberta per a la producció de documentals interactius.

A la convocatòria, s'hi van presentar un total de 28 projectes; d'aquests, després d'analitzar-los i valorar-los, es va decidir produir-ne sis, entre els quals hi ha "Sexis".

L'objectiu d'aquesta iniciativa era explorar les possibilitats narratives que ofereix el document interactiu com un format audiovisual, amb els seus codis propis i el seu caràcter innovador.

#SexisWebDoc

tv3.cat/sexis

Anar al contingut