"[REC] 4: Apocalipsi" i "L'altra frontera", presents al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya 2014

El Festival de Sitges desplega la catifa vermella el pròxim 3 d'octubre amb"[REC] 4: Apocalipsi", la pel·lícula que s'encarregarà d'obrir la 47 edició del festival. "L'altra frontera" també hi serà present en la secció oficial.

"[REC] 4: Apocalipsi" forma part d'una saga de quatre pel·lícules dirigides per Paco Plaza i Jaume Balagueró, d'ambient terrorífic i angoixant. L'univers de "[REC]" van néixer l'any el 2007 i es va crear com un fals documental. Una periodista (Manuela Velasco) i un càmera decideixen fer un documental sobre la vida nocturna d'una estació de bombers. Aquella nit comença l'horror. Un virus molt virulent que fa venir gana i torna violents els personatges que infecta s'ha estès dins d'un edifici i ha contaminant a tothom, fins i tot la reportera i el càmera. Però d'on prové aquest virus? 

La força devastadora del virus segueix a  "[REC] 2" i "[REC]3 Gènesi" per tancar-se a "[REC] 4: Apocalipsi". Sense allunyar-se de la marca "[REC",], Balagueró ens prepara una nova dosi de terror, aquest cop situant la trama del film en un ambient angoixant i claustrofòbic: un vaixell. I això vol dir reviure l'angoixa i l'estrès dels films del passat però ara en espais petits i estrets en què el contacte físic és inevitable. La trama continua, el virus que fa tornar violents els personatges campa pel vaixell contagiant a tothom. La lluita per la supervivència es torna una proesa gairebé impossible. La protagonista indiscutible, Ángela Vidal (Manuela Velasco), que es rebel·la contra aquesta nova infecció, farà el possible per sobreviure a l'infern en què es troba. És un llargmetratge produït per Filmax amb la col·laboració de Televisió de Catalunya. 


D'altra banda, l'"opera prima" d'André Cruz Shiraiwa tot just sortit de la sala d'etelonatge "L'altra frontera" fa la seva primera aparició mundial al festival, competint en la secció oficial. Segons ens explica el director, "la pel·lícula està inspirada en un argument base escrit per l'Aurora Sulli i és un drama ficció que passa al segle XXI, en un camp de refugiats de caire orwellià anomenat "Terra de ningú", on va a parar un grup de refugiats que s'escapen del seu país, en plena guerra, amb l'esperança d'aconseguir un passaport que els permetrar viure al país veí. 
 
Com a protagonistes de la història: la Hannah (Ariadna Gil); el seu fill, Lion (Biel Montoro); Gonzalo Cunill (Claus), veí de la Hannah; Laura Rayón (Sam), una jove que coneixen camí del camp, i Llorenç González Ramírez (Teo), refugiat del camp, tots ells amb la intenció d'aconseguir els papers per travessar la frontera. O almenys això pensen, ja no saben que els espera una sorpresa força sinistra. Sortir del camp i passar la frontera cap al país veí posarà a prova els seus límits morals.
 
És una producció de Cinedegarage amb la producció associada de Televisió de Catalunya, la col·laboració de l'ICEC, l'ICAA, l'ajut d'Ibermedia Desarrollo, del Media Programme de la Unió Europea i del CDA i la participació d'Apuntolapospo.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut