Òrrius vota en una consulta popular la necessitat de fer efectiva la declaració d'independència del 2017

ACN Òrrius - Els ciutadans d'Òrrius (Maresme) poden votar des de les 9 del matí en una consulta popular si creuen que cal fer efectiva la declaració unilateral d'independència del 2017. Concretament, els participants podran respondre dues preguntes binàries amb 'sí' i 'no': 'Voleu que Catalunya sigui un estat en forma de república?' i 'Voleu fer efectiva la declaració d'independència proclamada el 27 d'octubre del 2017?'. Aquesta votació, organitzada per l'Ajuntament de la ciutat i amb la col·laboració col·lectiu Ò! República, arriba després que es recollissin 139 signatures ciutadanes sobre els 730 veïns que consten al cens. Es podrà votar fins les 8 del vespre.

A la consulta no només hi podran votar els ciutadans d'Òrrius sinó que la resta de catalans també hi poden participar, encara que en urnes separades.

En declaracions a TV3, l'alcalde d'Òrrius, Xavier Masgrau, ha admès que està assumint "un risc" però ha assegurat que no té "por". "És important donar la veu al poble i és molt més important que el risc que jo pugui assumir", ha afirmat.

Anar al contingut