L'informe s'ha presentat a la seu de la Borsa de Barcelona. (Foto: ACN)
L'informe s'ha presentat a la seu de la Borsa de Barcelona. (Foto: ACN)
Barcelona

L'economia submergida suposa a Catalunya el 22% del PIB

Un informe presentat per l'Institut d'Estudis Financers assegura que es deixen de recaptar anualment 3.800 milions d'euros per activitats per valor de 43.704 milions. L'informe també calcula que a Catalunya podrien aflorar 230.000 llocs de treball.

RedaccióActualitzat

L'economia submergida a Catalunya se situaria al voltant del 22% del producte interior brut, per sobre dels nivells del conjunt d'Espanya, on l'economia submergida no arriba al 20%, i més del doble que altres estats europeus, com França o Anglaterra, on suposa el 10% de PIB. Així ho recull un informe presentat per l'Institut d'Estudis Financers.

L'estudi, que qualifica d'"inacceptables" aquestes xifres, assegura que es deixen de recaptar anualment 3.800 milions d'euros, per activitats per valor de 43.704 milions.

L'informe també calcula que a Catalunya podrien aflorar 230.000 llocs de treball. I apunta com a causes de l'economia submergia l'increment dels impostos, la falta de consciència fiscal dels ciutadans, que no s'adonen del perjudici que representa per a la societat, i les rigideses del mercat laboral.

L'informe també demostra que, com més corrupció hi ha, més augmenta l'economia submergida.

Anar al contingut