Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona admet que ha tardat massa a explicar els incidents de la plaça d'Espanya

L'Ajuntament de Barcelona ha admès errors de comunicació sobre els aldarulls que hi va haver a la plaça d'Espanya durant la celebració de la victòria espanyola a l'Eurocopa i en els quals va quedar ferit el cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró, per l'impacte d'una pilota de goma dels Mossos. De tota manera, la regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, ha assegurat que si no ha informat els grups de l'oposició amb anterioritat és perquè Vilaró, a qui els metges no deixen pràcticament parlar, era l'únic que podia aclarir els fets. La regidora ha explicat que en el moment dels aldarulls Vilaró estava treballant i que la coordinació entre les policies local i autonòmica era plena.

Actualitzat

Onze dies després que el cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró, perdés la melsa per l'impacte d'una pilota de goma dels Mossos durant la celebració de l'Eurocopa a la plaça d'Espanya, la regidora de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, s'ha reunit amb els grups municipals per donar-los detalls del que va passar aquella nit.

Segons la regidora, la nit del 29 de juny Vilaró estava treballant com a cap de la Guàrdia Urbana a la plaça d'Espanya quan va rebre l'impacte d'una pilota de goma llençada pels antiavalots dels Mossos d'Esquadra que intentaven dissoldre els concentrats a la zona. Malgrat l'incident, Escarp ha assegurat que la coordinació entre les dues policies va ser plena.

La regidora ha afirmat que a mesura que vagi obtenint més informació dels fets l'explicarà a tots els grups municipals, però ha assegurat que això només serà possible quan els metges donin permís a Xavier Vilaró per parlar, ja que després d'extirpar-li la melsa va tenir una complicació respiratòria i li ho tenen pràcticament prohibit.

Els grups de l'oposició no han quedat satisfets amb les explicacions d'Escarp. CiU i PP no descarten demanar dimissions. Creuen que el govern municipal està amagant informació sobre la coordinació real que hi va haver entre els dos cossos policials i han criticat la tardança a informar dels fets. En aquest sentit, la regidora ha admès errors de comunicació provocats en bona part, ha dit, per la impossibilitat de parlar amb Vilaró a causa del seu estat de salut.

Sobre els danys materials causats la nit de celebració, Escarp els ha xifrat en 190.000 euros, dels quals 150.000 corresponen a la font de la plaça d'Espanya.

Anar al contingut