"La plaga", primera pel·lícula catalana que opta als premis europeus Lux

"La plaga", el primer llargmetratge documental de Neus Ballús ha estat seleccionat pels premis LUX 2013 que atorga el Parlament Europeu.

Una important fita que s'afegeix a la llarga llista de festivals internacionals on s'ha projectat el film, com la Berlinale o el BAFICCI, entre d'altres.
 
La nominació de "La Plaga" a aquest premi europeu es va fer pública diumenge 30 de juny, en el marc del 48è Festival Internacional de Karlovy Vary (KVIFF) per part de Karel Och, director artístic del KVIFF, Jakub Duszynski, copresident d'Europa Distribution i Oldrich Vlasak, vicepresident del Parlament Europeu.
 
Des de l'any 2007, els premis Lux premien aquells films que reflecteixen les diferents realitats de la Unió Europea i donen suport a la distribució d'aquestes coproduccions dins la Unió. D'acord amb els vots dels membres del Parlament Europeu, la pel·lícula guanyadora s'anunciarà al desembre a Strasbourg
 
El llargmetratge "La Plaga" combina estratègies narratives del documental i de la ficció i està interpretada per actors no professionals. El film mostra la realitat d'un barri de la perifèria de Barcelona on convergeixen diverses històries: les vivències d'un pagès a punt d'arruïnar-se econòmicament i d'una dona filipina que acaba d'arribar a la ciutat es mesclen amb el dia a dia d'una dona gran que s'enfronta als seus últims dies, una prostituta que s'ha quedat sense clients, un jove moldau que es prepara per a un combat de lluita o l'arribada d'aquesta plaga que arrasa les collites i dóna títol a la pel·lícula. El destí dels personatges de La Plaga s'acosta i s'allunya mentre l'estiu avança.
 
És una producció d'El kinògraf en coproducció amb Televisió de Catalunya
 
 
 
Anar al contingut