Lleida

Els Mossos entren a la Universitat de Lleida per desallotjar el rectorat i no hi troben ningú

El rectorat de la Universitat de Lleida ja no està ocupat, després de tres setmanes

RedaccióActualitzat

El rectorat de la Universitat de Lleida ja no està ocupat. Els Mossos d'Esquadra hi han entrat aquesta matinada amb la intenció de desallotjar els estudiants que l'ocupaven, però quan hi han accedit l'han trobat buit.

Una cinquantena de mossos, que han arribat amb sis patrulles de la Brigada Mòbil des de Barcelona, han entrat al Rectorat poc després de les quatre de la matinada. Ho han fet a requeriment del rector i amb la intenció de desallotjar els estudiants. No es preveien detencions. Quan han entrat als despatxos ocupats s'han trobat que no hi havia ningú. Han registrat durant una hora la resta de l'edifici, sense trobar-hi ningú.

Sembla que els estudiants han marxat -de manera discreta- abans i s'han endut les seves pertinences i els estris que han utilitzat durant aquestes tres setmanes. Ara, ja només queda una patrulla dels Mossos vigilant les entrades de l'edifici.

Tampoc hi queden les pancartes que durant tots aquests dies han penjat des de les finestres dels despatxos on estaven tancats.

La Universitat va ser ocupada fa tres setmanes i mitja per protestar contra la vigilància policial al campus, arran dels escarnis que es van fer contra la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, que hi imparteix classes.

El nombre d'estudiants participants en l'ocupació ha anat baixant en els últims dies. Dilluns, el Consell de Govern de la Universitat es va reunir per analitzar la situació, però no va arribar a cap acord, tot i que el rector va assegurar que no descartava desallotjar el rectorat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut