Washington

Els homes del president Trump: blancs, rics i conservadors

RedaccióActualitzat

Donald Trump liderarà els Estats Units. Però no ho farà sol. S'ha rodejat d'un equip de govern que dissenyarà i aplicarà les polítiques de la primera potència els pròxims quatre anys.

És un govern on majoritàriament hi predominen els homes blancs, grans i rics, impregants d'un fort conservadorisme que reflecteix molt poc la diversitat racial, social, de gènere i d'edat dels Estats Units. 

Dels 16 membres, només hi ha dues dones i un afroamericà, cap en els llocs de més poder.

 

Aquest són els seus principals membres: 

Mike Pence - Vicepresident
Mà dreta de Trump, el governador d'Indiana serà el vicepresident nord-americà i dels pocs amb experiència de política i de govern. De perfil ultraconservador, molt religiós, contrari a l'avortament i al matrimoni homosexual. El seu càrrec el situa en la primera línia per assumir la presidència en cas de ser necessari. 

Steve Bannnon - Estrateg en cap
Serà el principal conseller del nou president. Polèmic i populista, s'ha encarregat de dirigir la campanya electoral. Trump es va fixar en el llenguatge i discurs d'aproximació a les masses del diari digital ultraconservador del qual era director. Agitador de la dreta més extrema; se l'ha acusat de ser racista, antisemita i misògin, però sempre ho ha negat. 

Jeff Sessions - Fiscal General
Senador republicà per Alabama, serà el fiscal general o ministre de justícia. Sessions té posicions dures i controvertides sobre raça i immigració. Va ser el primer senador republicà a donar suport a Trump. Contrari a la reforma migratòria d'Obama, i l'any 1986 no va ser nomenat jutge federal davant de les acusacions de racista.

James Mattis - Secretari de Defensa
El nou secretari de Defensa és un general dels marines retirat, excap dels exèrcits a l'Orient Mitjà. Conegut popularment amb el sobrenom de "Gos Boig" . Partidari de ser més contundent contra els jihadistes i contrari als acords amb l'Iran tot i que ha volgut marcar certes distàncies amb Trump. Per ocupar la seva plaça, el futur cap del Pentàgon necessitarà d'una dispensa del Congrés nord-americà, perquè hi ha una llei que impedeix als militars ocupar aquest càrrec fins a set anys després d'haver deixat l'exèrcit. 

Rex Tillersson - Secretari d'Estat
Fins ara president de la petrolera Exxon-Mobil, dirigirà la diplomàcia dels Estats Units. Nomenament polèmic pels seus estrets lligams amb Rússia i el president rus... Amb tot, ha admès que és molt creïble que Putin estigui darrere dels ciberatacs en la campanya. Tillerson ha proposat un enduriment en les relacions bilaterals amb països com la Xina o Cuba. 

Steven Mnuchin - Secretari del Tresor
El secretari del Tresor és un exbanquer, executiu de Goldman Sachs i productor d'èxits de Hollywood. Pretén reduir els impostos a les grans corporacions i a la classe mitjana i fer una gran despesa pública en inversions en infraestructures.
 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut