Barcelona

Els dos joves guanyadors expliquen les seves inquietuds per la lectura

Els dos guanyadors del Concurs de Relats Juvenils de St. Jordi, l'Arnau Roca Selicke i la Raquel Castro Ortiga, han passat per la redacció del 3cat24per recollir els seus premis: dos lots de llibres per a ells i un altre per a cadascuna de les biblioteques de les seves escoles (cedits per les editorials Cossetània, Oniro i Grup 62). L'Arnau, que ha guanyat amb la poesia "Sant Jordi", estudia 5è de Primària al col·legi Àngel Serafí Casanovas de Sort. I la Raquel, premiada pel seu relat "L'amistat," estudia 6è de Primària al CEIP Joan Ardèvol de Cambrils.

Actualitzat
Les seves històries han participat juntament amb una cinquantena de relats de nenes i nens de tot Catalunya. Els seus han estat els que més han agradat als lectors del 3cat24 després d'una setmana intensa (del 23 al 30 d'abril) col·leccionant vots i més vots, fins a arribar als 8.000. En total, hi han participat 37 escoles de Primària.

L'Arnau i la Raquel també ens han explicat aspectes personals d'ells i els seus interessos per la lectura i l'escriptura. Ell té 10 anys i de gran voldria ser arquitecte o escriptor. Ella té 11 anys però encara no té gaire clar què vol fer més endavant. "Potser escriure, però també tenir una altra feina".

Tots dos confessen que és la primera vegada que guanyen un premi d'escriptura, tot i que l'Arnau ja s'havia presentat altres  vegades a concursos. A ell li agrada molt Harry Potter i segueix tot el que siguin aventures i històries de misteri. La Raquel també es decanta per la ficció. "Prefereixo la literatura fantàstica, per fugir una mica del món real. Llegeixo molt."

D'on va venir la inspiració...
L'Arnau quan vol escriure s'inspira d'una manera curiosa: "Penso en coses que veig i... em surt explicar-ho en format poesia, no sé com ho faig però m'agrada molt. Vaig escriure el poema "Sant Jordi" pensant en els nens nous que han arribat a Sort d'altres països i que no coneixen aquesta història que és molt típica de Catalunya. Ells són de Colòmbia, de l'Uruguai i d'altres llocs de Llatinoamèrica."

La Raquel confessa que la inspiració per escriure "L'amistat" li va venir, precisament dels seus amics. "He de donar les gràcies als companys que em van votar molt i als professors que em van animar a participar".

Les tecnologies ja no són tan noves

Els dos joves consideren que això de dir "noves tecnologies" ja és una mica antiquat perquè, per a ells, són les d'ús diari a casa per preparar els deures. Tots dos reconeixen que a l'escola les fan servir poc però que el Google és el seu aliat per cercar tota mena d'informació.

"Amb els amics, el Messenger és el millor", explica la Raquel. "Fa poc que vaig aprendre el llenguatge tan especial que té però ara ja el domino. Totes les lletres que et puguis estalviar no les poses." L'Arnau explica el mateix i tots dos estan encantats de poder comunicar-se amb un "idioma nou" a través d'internet. YouTube és l'altra gran estrella dels joves a internet, per escoltar música de grups nous.

-------------------------------------------------------
* Si voleu llegir la resta de relats els podeu trobar aquí
Anar al contingut