Futbol

El president del Parlament egipci acusa la policia de negligència pels incidents posteriors a un partit de futbol

El president del Parlament egipci ha acusat la policia de negligència pels incidents d'aquest dimecres durant un partit de futbol a Port Saïd. L'exèrcit ha pres els carrers de la ciutat i ha obert una investigació per la mort de 74 aficionats. Els Germans Musulmans han denunciat motivacions polítiques darrere els incidents.

RedaccióActualitzat
Encara no està clar encara si hi havia motivació política en els aldarulls entre els seguidors de l'equip local de Port Saïd i els visitants del Caire que van causar aquest dimecres a la nit almenys 74 morts i un miler de ferits. L'exèrcit ha obert una investigació i el president del Parlament acusa la policia de negligència.

La majoria de seguidors de l'equip cairota van perdre la vida a cops i, efectivament, havent de saltar des de les grades. El Caire s'ha despertat, aquest dijous, encara en estat de xoc. Funerals, protestes al carrer. Una tragèdia que va més enllà de l'esport.

Els Germans Musulmans n'han culpat l'antic règim. Però ara són ells els que han de governar després de les eleccions en un país sense cap mena de tradició democràtica.

Una cinquantena de detencions

El ministre de l'Interior egipci, Mohamed Ibrahin, va explicar aquest dimecres que prop d'una cinquantena de persones han estat detingudes. En el moment dels incidents, a l'estadi hi havia 13.000 persones i 20 brigades de la policia per controlar la seguretat. El ministre ha assegurat que malgrat "els preparatius abans del partit, va produir-se una escalada de violència gairebé intencionada per part del públic".

La Federació Egípcia de Futbol ha decidit suspendre el campionat de Primera Divisió per un període indefinit. El president de la Federació, Samir Zaher, ha anunciat en declaracions a una cadena de televisió, l'obertura "d'una investigació urgent dels esdeveniments, per mostrar la veritat al públic".

Consternació al món del futbol

Després de conèixer la tragèdia el president de la FIFA, Joseph Blatter, ha afirmat que "avui és un dia negre per al futbol". "Els meus pensaments estan al costat de les famílies d'aquells que han perdut la vida. És una situació catastròfica i inimaginable que no hauria d'haver passat", ha afegit Blatter.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut