El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en una imatge d'arxiu.
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en una imatge d'arxiu.
Madrid

El dèficit de les comunitats autònomes cau un 3,3% fins al setembre, segons Hisenda

El dèficit de les comunitats cau un 3,3% fins al setembre

RedaccióActualitzat
Les comunitats autònomes van registrar un dèficit de 10.220 milions d'euros fins al setembre, l'1% del PIB i el 3,3% menys que en el mateix període que fa un any, segons el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. Un descens, segons l'executiu espanyol, que demostra el "gran esforç" de consolidació pressupostària que han fet les comunitats, sobretot si es té en compte que l'any passat van comptar amb avançaments de 3.043 milions d'euros i en aquest exercici, no.

Per la seva part, el dèficit de l'Estat fins a l'octubre va pujar a 37.016 milions d'euros, el 3,61% del PIB, respecte al 3,58% que es va registrar al mes passat. Segons Hisenda, aquest "mínim" augment rau en l'avançament de les transferències al Servei Estatal de Treball de 2.000 milions i a la Seguretat Social, així com a les aportacions fetes a la Unió Europea. Sense aquest avançament, el dèficit de l'Estat s'hauria situat en el 3,29% del PIB, un 1,5% menys que en el mateix període de 2012.

En total, el dèficit públic -de l'Estat, la Seguretat Social i les comunitats autònomes, no els ens locals- s'ha situat en els 49.291 milions d'euros fins al setembre, el 4,80% del PIB. Es tracta de pràcticament la mateixa quantitat que en l'exercici anterior.

Anar al contingut