Pablo Iglesias i Mariano Rajoy al Congrés (Reuters)
Pablo Iglesias i Mariano Rajoy al Congrés (Reuters)
Madrid

El debat de la moció de censura de Podem a Rajoy es farà el 13 de juny

La mesa del Congrés ha obert un termini de dos dies perquè es puguin presentar mocions alternatives amb altres candidats i programes

RedaccióActualitzat

Ja hi ha data per al debat de la moció de censura de Podem contra el govern de Rajoy. Serà el 13 de juny. La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha fixat per aquest dia el ple de reprovació en què el líder d'Units Podem, Pablo Iglesias, es presenta com a candidat a cap del govern espanyol. Pastor ho ha anunciat després de consultar-ho amb els portaveus parlamentaris.

Aquest mateix dimarts, la mesa de Congrés ha admès a tràmit la iniciativa d'Units Podem i ha obert un termini de dos dies perquè es puguin presentar mocions alternatives amb altres candidats i programes.

Podem va afirmar aquest dilluns que retiraria la moció de censura si el PSOE en presentava una altra. L'endemà que Pedro Sánchez guanyés les primàries, el secretari d'Organització de la formació morada, Pablo Echenique, va dir que "és el moment que [els socialistes] passin de les paraules als fets". La iniciativa del grup parlamentari d'Iglesias no prosperarà si no rep el suport d'altres forces polítiques.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut