París

Desallotjats sense incidents el centenar de concentrats a la plaça de la República de París

La protesta té el seu origen en el rebuig a la reforma laboral que impulsa el govern francès però ha aglutinat altres reivindicacions

RedaccióActualitzat

La policia ha desallotjat la plaça de la República de París, on des de feia 11 nits acampaven els indignats del moviment anomenat "Nuit debout" -"nit dempeus"-. La protesta té el seu origen en el rebuig a la reforma laboral que impulsa el govern francès però ha aglutinat altres reivindicacions. El permís d'ocupació que els havien donat les autoritats per quedar-se a la plaça s'acabava aquest però ja n'han demanat un de nou per tornar a acampar aquesta nit.

El centenar de persones que ocupaven la plaça en el moment del desallotjament s'han retirat pacíficament, i tot seguit hi han entrat els serveis de neteja municipal.

Precisament aquest dilluns el primer ministre Manuel Valls rep els representants dels estudiants contraris a la reforma  laboral del govern que s'han manifestat als carrers els últims dies, un dels col·lectius que  protesten a la plaça de la República. Els estudiants consideren que la reforma comportarà precarietat laboral.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut