L'Hospitalet de Llobregat

Cas Palau: Una secretària de Montull admet haver fet documents amb comissions del 4%

Maria Eugènia Morante ha explicat que va passar a net un document de Jordi Montull sobre l'adjudicació de la Ciutat de la Justícia amb càlculs del 4% de la part de Ferrovial

RedaccióActualitzat

En la sessió d'aquest dijous del judici del cas Palau declaren algunes de les secretàries que estaven a les ordres de Fèlix Millet i de Jordi Montull. La primera ha estat Maria Eugènia Morante, que ha hagut de respondre preguntes sobre documents trobats al Palau de la Música.

Un d'aquests documents és especialment significatiu: porta el títol d'"Adjudicación Ciudad Judicial", té data del 21 de febrer de 2004 i hi ha calculades diverses xifres molt elevades que corresponen al pressupost de construcció de la Ciutat de la Justícia, precisament el lloc on, paradoxalment, s'està celebrant el judici.

 

 

Un dels càlculs és del 4% d'una part del pressupost, concretament el 22% que corresponia a Ferrovial en la UTE que va construir la Ciutat de la Justícia. El resultat d'aquest 4% es divideix per quatre anys, corresponents al període entre el 2006 i el 2009. Morante ha admès haver redactat aquest document seguint instruccions de Jordi Montull i, a preguntes del fiscal, ha dit que no se'n va qüestionar el contingut:

Morante: "Sí, aquest document sí que el vaig fer jo. Me'n recordo perquè durant la instrucció ja m'ho van preguntar."

Fiscal: "En quines circumstàncies escriu vostè aquest document?  Qui li dona el contingut, com, quan?"

Morante: "Sí, aquest document eren papers manuscrits que em donava el senyor Montull per passar a l'ordinador."

Fiscal: "I no li donava alguna explicació de què era aquest document? Li deia que l'escrivís, que el guardés...?"

Morante: "I ja està. L'hi imprimia i l'hi donava en paper."

Fiscal: "I no sap vostè què en feia, el senyor Montull, d'aquest document, a qui l'ensenyava...?"

Morante: "No."

Fiscal: "Senyora Morante, ja sap què li preguntaré ara: és sorprenent, el contingut d'aquest document, oi? La va sorprendre, a vostè?"

Morante: "Jo el que vaig pensar en aquell moment no ho sé, però suposo que tampoc m'ho qüestionava, era una feina que em donava el senyor Montull, ho picava i l'hi donava."

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut