Barcelona

Les furgonetes dels antiavalots dels Mossos incorporaran càmeres per gravar els disturbis

La Conselleria d'Interior vol introduir avenços tecnològics que millorin i facilitin la tasca del cos dels Mossos d'Esquadra. Entre les propostes que Interior està analitzant hi ha la d'instal·lar a les furgonetes dels antiavalots càmeres que puguin enregistrar i seguir en directe a través d'un circuit tancat de televisió, les intervencions, els disturbis i les càrregues policials. Les furgonetes amb càmeres podrien començar a funcionar dimecres en el dispositiu preparat per si el Barça guanya la Champions.

Actualitzat
Les furgonetes portaran les càmeres als laterals i permetran enregistrar les actuacions policials i dels manifestants, que quedaran emmagatzemades en un ordinador a bord de la furgoneta. El sindicat de Mossos SAP-UGT, majoritari al cos, creu que és una nova mesura per fiscalitzar la feina de la policia i reclamen a la conselleria que centri els esforços a aplicar una política de seguretat ciutadana de qualitat.

Les imatges captades per les càmeres podrien arribar directament als comandaments dels Mossos d'Esquadra, que podrien seguir en directe l'actuació policial i decidir quina actuació és necessària en cada moment.

Aquesta decisió té lloc després de la polèmica per com els Mossos d'Esquadra van desallotjar un grup de joves tancats a la Universitat de Barcelona en protesta pel Pla Bolonya. La càrrega policial i les posteriors crítiques a la Conselleria que dirigeix Joan Saura van acabar amb la destitució del llavors director general de la policia, Rafael Olmos.

Anar al contingut