Una discoteca transforma la calor dels clients en energia renovable
Una discoteca transforma la calor dels clients en energia renovable
La notícia positiva

Una discoteca transforma la calor dels clients en energia renovable

Com més ballen els clients augmenta la calor que generen els cossos i es genera més energia renovable, que permet al local deixar d'utilitzar el gas com a energia

Una discoteca de Glasgow, a Escòcia, ha començat a generar energia a partir de la calor de la gent que hi balla. Aquesta discoteca és SWG3, fa tres anys que treballa en aquest projecte i els ha costat 600.000 lliures, gran part finançades pel govern escocès.

 

 

El sistema que utilitza l'ha desenvolupat la start-up Bodyheat i funciona de la manera següent. La calor que genera la gent que hi ha al local ballant l'absorbeixen una mena ventiladors que hi ha al sostre del local. Un cop absorbida és transmesa a traves d'un fluid a uns pous que hi ha a 200 metres sota terra. Aquests pous funcionen com a bateries tèrmiques, i quan el local torna a necessitar l'energia per climatitzar el local, aquesta va cap a les bombes de calor i refrigera la sala.

Com més calor es genera, més energia es crea i, per tant, no és el mateix que els clients de SWG3 ballin una cançó que una altra. Han descobert que si ens posem a ballar a ritme de, per exemple, els Rolling Stones podem generar una energia de fins a 250 W, però si anem a una sessió de Skrillex al Sonar, podem arribar fins als 500 o 600 W generats per cadascun de nosaltres. Segons els propietaris, aquest sistema els permetrà estalviar emetre 70 tones de CO2 a l'any. 

Aquest mètode, el Bodyheat, ja està començant a generar interès en discoteques d'arreu del món, com per exemple a Berlín. Arribarà a Catalunya?

Anar al contingut