Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Assetjat pels seus veïns al "Tot es mou"

Nou cas de LGTBI-fòbia: un any i mig sense poder sortir de casa

Fa un any i mig que en Josep i la seva parella, en Juan, pateixen agressions verbals i físiques per part dels seus veïns arran de la seva condició sexual

"Vivim tancats a casa, en quatre parets". Nou cas d'agressió LGTBI-fòbica a Lloret de Mar. Des de fa any i mig, en Josep no pot sortir de casa acompanyat de la seva parella arran de l'assetjament dels seus veïns. "Ens tiren pedres, ens insulten...", ha narrat al "Tot es mou". Una situació que extrema, que l'ha portat a haver de demanar escolta policial per tal de sortir al carrer. "Estic en tractament psicològic i medicació per aquesta situació", explica.

"Ens posen una cadena enmig del carrer per obligar-nos a baixar del cotxe i agredir-nos. Quan sortim de casa, tan bon punt senten la porta del pàrquing surten al carrer a esperar-nos", ha detallat. De moment, ell i la seva parella han arribat a interposar fins a cinc denúncies contra els seus veïns que havien quedat en res fins a la intervenció de la regidoria d'Igualtat de Lloret de Mar, que els va derivar al departament d'Igualtat dels Mossos d'Esquadra. 

En Josep ensenya la cadena amb la que li barraven el pas 

Així i tot, no han aconseguit tornar a fer vida normal. "Ara podem sortir més o menys de casa perquè els Mossos passen dos cops al dia, però no ho podem fer a l'hora que vulguem", ha assegurat, "em sento molt impotent, em baixa la pressió i decaic molt." "El dia 15 d'agost vaig haver-me de passar hora i mitja a l'entrada del carrer, fins que va venir la policia, per poder entrar a casa", assegura.

Suport del consistori

Ara mateix, la parella està pendent d'un recurs d'apel·lació presentat als jutjats de Blanes, després que la jutge rebaixes l'abast de l'agressió a un delicte lleu, malgrat l'informe elaborats pels Mossos. "En paraules de la jutge: "aquí no hi ha delicte d'odi ni homofòbia, si una puta va pel carrer i li diuen "puta" és puta. Si vostè és maricón no podem fer res". Vam sortir de la vista prèvia que el delicte que en l'informe dels Mossos era un delicte greu a delicte lleu", explica. 

Josep i Jennifer Pérez, regidora d'Igualtat de Lloret de Mar

"Fa 18 anys que estic casat amb en Juan i fins ara mai no havia tingut cap problema. Amb 63 anys m'ha arribat això i per això m'ha costat tantíssim assimilar-ho. He trigat massa en denunciar el que m'està passant", diu. Tot i això, en Josep i la seva parella han comptat amb el suport de la regidoria d'Igualtat de Lloret de Mar. Ha estat des d'allà que l'han derivat a un servei d'atenció psicològica especialitzat arran del seu elevat nivell d'ansietat i es va iniciar la coordinació amb els Mossos d'Esquadra. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut