El regal més bonic del món

El regal més bonic del món

Text: Mireia Olivé Obradors
Il·lustració: Anastasia Wessex
Editorial: Inuk books
El protagonista d'aquesta història és un ratolí petit que li vol fer un regal molt especial a la seva mare, perquè aviat serà el seu aniversari. Pensa en un munt d'idees però cap no li surt com ell s'esperava.
L'Iría i l'illa de plàstics

L'Íria i l'illa de plàstics

Text: Aleida Salazar Gutíerrez
Il·lustració: Àgata Gil Capeta
Editorial: Obrador
L'Íria és a la platja una tarda i troba un anèc de plàstic, que, amb un murmuri, li demana ajuda. Sorpresa, la nena l'agafa i se l'enduu a casa. L'aneguet li explica que, al mig del mar, hi ha una illa de plàstics que s'ha anat fent amb les deixalles dels humans. L'Íria decideix trobar l'illa i conscienciar la gent per deixar de llençar plàstics al mar.
Jo primer!

Jo primer!

Text: Míriam Tirado
Il·lustració: Joan Turu
Editorial: El Cep i la Nansa
En Lluc sempre volia ser el primer, el més ràpid, el més fort. I això comportava molts problemes, sobretot amb la seva germana bessona, la Clàudia. Si s'havia de prémer el botó de l'ascensor, en Lluc volia ser el primer. Si la mare portava un monopatí a casa, en Lluc volia ser el pirmer de pujar-hi. I si no ho feia, se sentia molt malament. Una conversa amb la fada dels volcans, el va ajudar a fer les coses d'una altra manera.
El nen sense nom

El nen sense nom

Text: Monika Escuer
Il·lustració: Laura Gómez
Editorial: Edita

L'Anna i el Marc van al parc a jugar i es troben un nen que no havien vist mai i que sembla molt trist. Quan s'hi acosten, els explica que no té nom, no sap com es diu. L'Anna i el Marc recorreran tot el poble fins a descobrir el seu nom perdut. 

La Convenció dels Drets dels Infants diu que tots els nens del món tenen dret a tenir nom, nacionalitat i parentiu familiar.

Els nens de les arrels

Els nens de les arrels

Text: Sibylle von Olfers
Il·lustració: Sibylle von Olfers
Editorial: ing edicions
Durant l'hivern, tot a la natura descansa, dorm. Fins que un dia comença la primavera! Els nens que estaven dormint entre les arrels reben instruccions molt clares de mare Terra: s'han de vestir de colors i han de pintar de colors escarabats, larves, marietes... La primavera és una gran festa i explosió de colors!
Som-hi, Kika!

Som-hi, Kika!

Text: Marie Mirgaine
Il·lustració: Marie Mirgaine
Editorial: Edicions Ekaré
En Julià surt a passejar amb la seva gossa, la Kika. No s'adona, però, que unes urpes apareixen del no-res i s'enduen la gossa. Ara, en Julià, no passeja una gossa, sinó una àliga. Però l'àliga s'espanta en veure un tigre. Ara, en Julià, no passeja la Kika, sinó un tigre. Quants animals passejaran lligats a la corretja que duu el Julià?
La misteriosa i sorprenent casa de l'avi

La misteriosa i sorprenent casa de l'avi

Text: Meritxell Martí
Il·lustració: Xavier Salomó
Editorial: Combel
La protagonista d'aquesta història va cada cap de setmana a veure el seu avi per ajudar-lo a pescar. Avui, fa tempesta, i sembla que l'avi no és a casa. El busca per tot arreu fins que intueix on el pot trobar. Per anar-hi haurà d'entrar en portes secretes, desxifrar mapes de tresors i navegar. Una història increïble en un llibre que t'anima a jugar amb la protagonista.
Jo no he sigut

Jo no he sigut

Text: Marta Altés
Il·lustració: Marta Altés
Editorial: Blackie Books
L'Ellis i l'Arlie viuen en una illa deserta. Són molt amics i sempre ho fan tot junts. Però un dia desapareix l'olla on sempre cuinen. Qui dels dos l'ha perdut? Ningú en sap res. L'endemà desapareix una cullera. Qui ha sigut? L'Ellis culpa l'Arlie i l'Arlie, l'Ellis. Però tots dos asseguren que són innocents. Si ells no han estat, qui ha sigut?
La volta al mon

La volta al món

Text: Javier Villafañe
Il·lustració: Juan Ramón Alonso
Editorial: Kalandraka
Una vegada hi havia un noi que es deia Santiago i que va decidir sortir a fer la volta al món amb el seu tricicle. Es va trobar un gos i un gat que li van demanar si el podien acompanyar, en Santiago va dir que sí i tots dos animals el van seguir. En Santiago va continuar pedalejant fins que es va trobar un conill i una formiga que també volien fer la volta al món i s'hi van sumar. Després es va trobar una vaca, i un elefant! I un cavall! Quants animals faran la volta al món amb el Santiago?
El millor regal

El millor regal

Text: Scarlet Narciso
Il·lustració: Scarlet Narciso
Editorial: Edicions Ekaré
La història comença amb un mico que torna de fer un passeig amb el seu amic l'esquirol. Quan arriba a casa, té una bona idea: cosir l'armilla del seu amic os perquè estava trencada. El seu amic os es posa molt content quan la veu i pensa de quina manera pot fer alguna cosa per a algú altre i decideix arreglar les botes de l'hipopòtam. I, l'hipopòtam, què farà?
Espereu-me!

Espereu-me!

Text: Dorothée de Monfreid
Il·lustració: Dorothée de Monfreid
Editorial: Libros del Zorro Rojo
La colla dels gossets es reuneix per anar de vacances. L'Omar, com sempre, no pot seguir el ritme del grup. Però no sempre quedar-se enrere té desavantatges.
L'elefanta

L'elefanta

Text: Jungyeon Kang
Il·lustració: Lilia
Editorial: Corimbo
Aquesta és la història d'una elefanta que tenia una trompa molt llarga. Però molt llarga. No has vist mai ni t'has imaginat mai una trompa així. Tant, que la resta d'animals pensen que és qualsevol cosa menys una trompa i la fan servir de coixí, per acampar o per prendre el sol. I si a l'elefanta li venen ganes d'esternudar?