la primera ostra
+3

La primera ostra

Text: Tina Vallès
Il·lustració: Núria Solsona
Editorial: Babulinka Books
La primera ostra era molt poruga. Molt! Era tan poruga, que es passava el dia tancada. Un dia que va decidir obrir una mica la closca, un granet de sorra s'hi va colar a dins i, des d'aleshores, tot va canviar. Vols saber com?
A la recerca de la flor Milesclats daurada
+6

A la recerca de la flor Milesclats daurada

Text: Benjamin Flow
Il·lustració: Benjamin Flow
Editorial: Coco Books
En Guillot col·lecciona llibres de botànica perquè li agraden molt les plantes. Les coneix gairebé totes i és feliç passejant i descobrint noves espècies. Sense pensar-s'ho, en Guillot es capbussa a la recerca d'aquesta bellesa.
Roland, l'elefant es presenta
0-3

Roland, l'elefant es presenta

Text: Louise Mézel
Il·lustració: Louise Mézel
Editorial: Bira Biro

En Roland no és un elefant com els altres, és petit i cap dins la casa del nen que ens explica la història. De seguida veurem que en Roland és juganer, entremaliat, una mica golafre i que no s'avorreix mai.

Aquest és el primer títol d'una col·lecció pensada per als més petits.

Rauc
+3

Rauc

Text: Werner Holzwarth
Il·lustració: Emilio Urberuaga
Editorial: Takatuka
La granota Rauc era la granota més feliç del món: saltava de nenúfar en nenúfar i feia salts mortals al seu llac. Un dia, una cigonya la va empaitar i, en la topada, la granota Rauc va perdre tres dits. Ja no va ser el mateix. Ja no saltava tan bé com abans i tenia por que la resta de granotes se'n riguessin. Fins que un dia va tornar a aparèixer la cigonya.
Casa meva
+3

Casa meva

Text: Astrid Desbordes
Il·lustració: Pauline Martin
Editorial: Kókinos
Com és la casa perfecta? Aquella que fa que sentis que és teva? La més gran? La més petita? La que té més joguines? La que et permet viatjar? Segur que amb la lectura d'aquest llibre decideixes què ha de tenir una casa per ser la teva.
La Lola busca l'arc de Sant Martí
+3

"La Lola busca l'arc de Sant Martí"

Text: Naomi Jones
Il·lustració: Gómez
Editorial: Nube ocho
A la Lola li agraden molt els arcs de Sant Martí i sempre que en veu un somriu amb alegria. Un dia decideix que en voldrà un només per a ella. I decideix anar-lo a buscar. Però, és clar, no estan amagats enlloc: només apareixen quan plou. La Lola haurà d'imaginar de quina manera pot tenir un arc de Sant Martí només per a ella.
Trèvol
+6

Trèvol

Text: Naidne Robert
Il·lustració: Qin Leng
Editorial: Corimbo

La Trèvol viu amb la seva família enmig del bosc. Són molt germans i també tenen un ramat gran de cabretes. A la Trèvol li costa molt prendre decisions i no té clar si ha d'anar a buscar bolets amb alguns dels seus germans o buscar musclos al riu. El seu germà l'ajuda animant-la a triar una opció perquè no n'hi ha de dolentes, l'important és pensar i decidir. 

Quan la cabreta Peònia desapareix, la Trèvol, preocupada, sortirà a buscar-la i, aleshores, prendre moltes decisions sense dubtes.

A l'altre costat del mar
+8

A l'altre costat del mar

Text: Yukiko Noritake
Il·lustració: Yukikok Noritake
Editorial: Coco Books

Una història per a reflexionar sobre què suposen les nostres accions sobre el medi ambient. És una història cap-i-cua: d'una banda, trobem el Léo que viu a una ciutat i, de l'altra, la Phara que viu a una illa.

En Léo vol saber per què al port de la seva ciutat ara ja no hi ha peixos com quan el seu pare era petit, mentre que la Phara està preocupada perquè ja no poden pescar peixos per alimentar-se com abans. Totes dues històries confluiran en una única causa que explicarà les dues situacions.

Un bon llibre per a nens i nenes preocupats i preocupades pels mars i els oceans i el medi ambient en general.

Quadrat
+3

Quadrat

Text: Mac Barnett
Il·lustració: Jon Klassen
Editorial: NubeOcho
El Quadrat treu blocs d'una cova i els puja a una muntanya. Un dia la seva amiga Cercle li demana que faci una escultura d'ella. La Cercle està convençuda que el Quadrat ho farà bé perquè és un geni! Però ell també ho pensa? No n'està del tot convençut i, tot que hi treballa i hi treballa, no acaba d'estar satisfet amb la seva obra. Ho estarà la Cercle?
PLANTILLA SUPERBIBLIOTECA
+3

El meu germà el tinc al cor

Text: Maria Sàbat i Roser Reyner
Il·lustració: Georgina Artigas
Editorial:
L'elefanteta Mariona explica a les companyes i companys de classe que el seu germà petit, l'elefantet Bernat, s'ha mort abans de néixer. Aquest conte ajuda a explicar la mort perinatal a nens i nenes, no només d'un germà o germana, sinó també de persones properes a la família. L'han escrit  una psicòloga perinatal especialitzada en dol i una periodista que ha viscut l'experiència a nivell familiar.
Tres cops de sort
+10

Tres cops de sort

Text: Sheila Turnage (traducció Marc Donat)
Editorial: Viena Edicions
La Mo LoBeau i el seu millor amic, en Dale, busquen el seu primer cas per a l'agència de detectius privats que acaben de fundar. Tot i que al poblet on viuen sembla que no passa mai res, reobriran el cas de l'atractament d'un banc que no va quedar resolt en aquesta novel·la plena d'aventura i misteri.
La ciutat dels animals
+3

La ciutat dels animals

Text: Emmanuelle Mardesson (traducció Mireia Alegre)
Il·lustració: Sarah Loulendo
Editorial: Dimoni pelut
A l'hivernacle, la biblioteca o la fonda, els animals s'ho passen pipa. Una parella de iacs esbojarrats, un cocodril tartamut i uns ocells estrafolaris: a la ciutat dels animals hi ha tot tipus de personatges! Un conte il·lustrat ple de colors, detalls i sanefes.