L'escriptora sense fronteres

L'escriptora sense fronteres

Text: Teresa Muñoz
Il·lustració: Alicia Caboblanco
Editorial: Els llibres del Petit Sàpiens
Un llibre per conèixer a fons qui era l'escriptora Mercè Rodoreda. Com va ser la seva vida? Quina va ser la seva obra? Aquest àlbum il·lustrat permet entrar a l'univers rodoredià. Inclou un desplegable i extres com podcasts, interactius...
Les aventures de l'Equip Ciber

Les aventures de l'Equip Ciber

Text: Cristina Serret
Il·lustració: Artur Laperla
Editorial: Shackleton Books
Quatre amics que van junts a l'escola s'enfrontaran a situacions en què descobriran alguns dels riscos del món digital, però amb l'ajuda de la Yaiza, podran prevenir-los. Un llibre per aprendre a utilitzar internet de manera segura amb els consells de Yaiza Rubio, experta en ciberseguretat.
Dharma Roc Guitar

Dharma Roc Guitar

Text: Jaume Copons
Il·lustració: Liliana Fortuny
Editorial: Comanegra
En aquesta novel·la gràfica en Roc va a casa de la seva àvia, la Lola, perquè ha de fer un treball per a l'Institut i l'acaba fent sobre la Companyia Elèctrica Dharma. En Roc no només descobrirà la història d'un grup de rock únic... També descobrirà un munt de coses d'ell mateix i es convertirà en una nova estrella: en Roc Guitar!
Look Back

Look Back

Text: Tatuski Fujimoto (traducció Marc Bernabé)
Il·lustració: Tatuski Fujimoto
Editorial: Norma editorial
La Fujino creu fermament en el seu talent, mentre que la Kyomoto està tancada a casa. Les ganes de crear manga seran el nexe d'unió entre aquestes dues noies.
Imparables

Imparables

Text: Yuval Noah Harari (traducció Núria Artigas)
Il·lustració: Ricard Zaplana
Editorial: Estrella Polar
Els humans dominem tots els racons del planeta, des de la sabana africana fins a les glaceres de Groenlàndia. Però com hem arribat a ser tan poderosos? Un viatge en què es descobreix com el foc va fer que el nostre estómac es tornés més petit, que explica què ens diu el futbol sobre la condició humana i que es pregunta per què els diners són una faula que sempre ens hem cregut. La història de la humanitat com mai te l'havien explicat.
La noia del mar

La noia del mar

Text: Molly Knox Ostertag (traducció Laura Obradors)
Il·lustració: Molly Knox Ostertag
Editorial: Astronave
Una història d'amor, somnis i identitat. La Morgan viu en una illa i té un secret: li agraden les noies. Una nit, una misteriosa noia salva la Morgan de morir ofegada. Totes dues es faran bones amigues i, molt aviat, alguna cosa més.
Guardians de la nit

Guardians de la nit. 1

Text: Koyoharu Gotouge (traducció Víctor Gomà)
Il·lustració: Koyoharu Gotouge
Editorial: Norma editorial
La vida d'en Tanjirô, un jove i afable venedor de carbó, canvia de sobte el dia en què descobreix que un dimoni ha assassinat la seva família. Malgrat que la seva germana Nezuko aconsegueix sobreviure a la massacre, ho fa convertida en una criatura demoníaca. Lluny de quedar-se de braços plegats, en Tanjirô decideix endur-se la seva germana a un viatge amb una doble finalitat: trobar una cura que la faci tornar a la seva forma original i venjar-se del dimoni culpable del seu infortuni.
Menjant amb por

Menjant amb por

Text: Elisabeth Karin Pavón Rymer-Rythén (traducció Anna Puente)
Il·lustració: Elisabeth Karin Pavón Rymer-Rythén
Editorial: Astronave
Un còmic manga sobre els trastorns de conducta alimentària. L'Elisabeth no té una vida senzilla: els seus pares s'han divorciat, ha canviat d'institut, les seves notes han baixat... Però tot i aquesta muntanya de pólvora, hi ha una cosa que la diferencia de la resta: l'Elisabeth té la Nore. La Nore és la representació de l'anorèxia nerviosa. Una veu dins el seu cap que l'acompanya a totes hores, i fa que es trobi segura i li diu que està molt guapa quan s'aprima. La Nore també li prohibeix menjar, controla les calories i l'esbronca si no li fa cas. L'Elisabeth l'escolta. Fins que, un dia, el seu cos arriba al límit i és ingressada. Allà els monstres com la Nore no poden entrar. Una història sobre la violència de la cultura de la dieta i la imatge a la nostra societat.
Mikecrack i l'estrella maleïda

Mikecrack i l'estrella maleïda

Text: Mikecrack (traducció Ariadna Ausió)
Il·lustració: Mikecrack
Editorial: Estrella Polar
En Mike i en Trolli se'n van d'excursió. Els dos amics preparen tot el que els cal per sobreviure en un bosc misteriós: llanterna, brúixola i xocolata, molta xocolata. Però no s'imaginen tot el que hi trobaran: passatges ocults, objectes màgics, portes a altres dimensions, enemics desconeguts...
"On desapareixen les estrelles"

On desapareixen les estrelles

Text: Mónica Baños (traducció Emma de Porrata-Doria)
Il·lustració: Cristina Cid
Editorial: Plataforma Neo
En un petit poble de costa creuen que les estrelles poden influir en la vida dels seus habitants. Allà viu la Gal·la, una noia que treballa en una floristeria. Tot canviarà amb la tornada d'en Néstor, un dels seus millors amics de la infantesa.
L'assassina de Venècia

L'assassina de Venècia

Text: Pol Castellanos
Editorial: Estrella Polar
La Carla Herzog té un poder: preveu les desgràcies poc abans que es produeixin, però quan el seu pare ho descobreix l'acusa de bruixa i la tanca en un reformatori. La Carla aconsegueix escapar-ne amb dos companys i emprenen un viatge per Europa a la recerca de l'explicació dels poders de la protagonista, que està acusada falsament d'assassinat. Un munt de misteris trepidants en aquesta novel·la en què, mentrestant, també esclata la Primera Guerra Mundial...
La profecia de la Beatryce

La profecia de la Beatryce

Text: Kate DiCamillo (traducció Anna Llisterri)
Il·lustració: Sophie Blackall
Editorial: Animallibres
En un regne on les nenes tenen prohibit aprendre a llegir i escriure, la Beatryce corre perill. El germà Edik un dia la troba a l'estable del monestir i la cuida fins que la descobreix llegint; quan el rei ho descobreix, ordena la seva captura per evitar que es compleixi una profecia. Una novel·la nostàlgica, plena d'aventures i empoderament.