Contes sobre la marxa

Contes sobre la marxa

Text: Júlia Blum
Il·lustració: Kim Amate
Editorial: Inuk Books
Els contes de tota la vida, però explicats diferents. Contes en vers plens d'optimisme i tendresa. Contes plens de musicalitat perfectes per llegir en veu alta. La rateta que escombrava l'escaleta o el flautista d'Hamelín ja no són com eren abans. Ara la hisòria ha donat una volta!
El gran llibre de les respostes increïbles

El gran llibre de les respostes increïbles

Text: Jane Wilsher (traducció Núria Albesa)
Il·lustració: Louise Lockhart
Editorial: Inuk Books
Més de 500 preguntes i respostes sobre tot tipus de curiositats del món que ens envolta! Quant pesa un núvol? Quin animal fa la migdiada més llarga? Explicacions divertidíssimes acompanyades d'un munt d'il·lustracions per saber-ho tot sobre natura, ciència, persones, animals...
Per què els ocells no tenen rei?

Per què els ocells no tenen rei?

Text: David Acera (traducció Roser Rimbau)
Il·lustració: Ina Hristova
Editorial: TakaTuka
Els ocells són animals molt lliures, però com sabem si ha sigut sempre així? Fa molts anys, el Sol va decidir que necessitaven un rei perquè posés una mica d'ordre... i l'elegit seria aquell que pogués volar fins més a la seva vora. Una història il·lustrada amb colors molt vius i càlids.
No m'agraden les moneiotes!

No m'agraden les moneiotes!

Text: Juan Feliu Sastre (traducció Txell Freixinet)
Il·lustració: Juan Feliu Sastre
Editorial: TakaTuka
Cinc aventures amb altes dosis d'humor per a petites grans tragèdies. En una, l'Esteisi vol ser youtuber, com les seves germanes, però es riuen d'ella perquè no té seguidors, i en una altra acompanya el Pimiento a visitar la seva família i no la deixen dormir.
Nen Caníbal

Nen Caníbal

Text: Fran Pintadera (traducció Pere Comellas)
Il·lustració: Guridi
Editorial: TakaTuka
El protagonista d'aquest llibre és un nen caníbal a qui li agrada molt menjar. Un llibre escrit en vers que explica la història d'aquest nen tan peculiar i la seva tribu. Ells sempre estan alerta per si apareix algú a qui clavar-li les dents. I és que ningú es pot sentir fora de perill: ni el venedor ambulant, ni el gos, ni els alumnes que desafinen...
rosa blau i tu

El rosa, el blau i tu

Text: Elise Gravel i Mykaell Blais (traducció: Marta Morros)
Il·lustració: Elise Gravel
Editorial:
Els monopatins són només per a nois? I els dinosaures? Les dones només es poden casar amb homes? Hi ha moltes qüestions sobre la identitat de gènere que, sovint, donem per fetes. Però qui va fer aquestes normes? Aquest conte pretén ensenyar als infants que un altre món és possible: un món en què tots visquem en igualtat de condicions i se'ns estimi i respecti, siguem qui siguem, i siguem com siguem o com ens sentim.
El monstre de l'armari s'ha enamorat

El monstre de l'armari s'ha enamorat

Text: Antoine Dole (Sílvia Calatayud)
Il·lustració: Bruno Salamone
Editorial: Animallibres
Es tracta de la quarta aventura del monstre de l'armari, que en aquest cas s'ha enamorat i fa dies que no toca de peus a terra. Diu que té papallones a l'estómac, i, si li mires bé els ulls, hi veus uns cors de color rosa, tovets i ensucrats com gominoles. El cor li batega a mil per hora, no es concentra gens a classe, s'ha tornat molt presumit. No sembla ell, l'amor l'ha ben trastocat.
M'agrada llegir

M'agrada llegir

Text: Tessa Julià i Anna Rispau Falgàs
Il·lustració: Sigrid Martínez
Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat
Llibre de lectura fàcil. Es tracta de la història d'una nena a qui li agrada llegir a tot arreu. Dalt de la bicicleta, a la banyera, sota una figuera, al costat d'un plat de macarrons o sota una onada.
Una papallona és pacient

Una papallona és pacient

Text: Dianna Hutts Aston (traducció Susana Tornero)
Il·lustració: Sylvia Long
Editorial: Entredos
Aquest llibre respon a les curiositats sobre les papallones. Què és una crisàlide? De què serveixen els colors vius de les ales de les papallones? Un àlbum il·lustrat per endinsar-se en el món de les papallones.
En Bufalletres

En Bufalletres

Text: Nathalie Pons
Il·lustració: Marta Brú Zarandona
Editorial: Salvatella
Les vocals dels llibres han desaparegut. Això és el que ha passat a l'escola d'en David i la Maria. Tenen tantes ganes de llegir, que es posaran a investigar què ha passat i a on han anat les lletres. En Bufalletres, un borinot màgic, els ajudarà a fer tornar les vocals als llibres i a estimar la lectura.
Sant Jordi el cavaller

Sant Jordi el cavaller

Text: Jaume Moreno
Il·lustració: Lara Sànchez
Editorial: Salvatella
Aquest és el segon llibre de la col·lecció "Contes i cançons", uns contes que apleguen part del repertori de la companyia de música i teatre familiar País de Xauxa. En aquesta ocasió, s'explica la llegenda de Sant Jordi d'una manera divertida i actual. També hi ha un QR amb la història narrada per part de Jair Domínguez, que fa reviure aquesta llegenda d'una forma molt especial.
L'Oleguer entre animals

L'Oleguer entre animals

Text: Bonache
Il·lustració: Bonache
Editorial: Astronave
Un còmic que transmet l'amor pels animals als més petits. Ho fa a través del personatge de l'Oleguer, un nen que viu al zoo amb la seva família i que sempre té ganes de divertir-se i ajudar els altres. Aquest llibre recopila les vinyetes que es van publicar anteriorment a la Revista dels Súpers.