• Marc Vidal: "Espanya: cada dia pitjor?"
  Veure vídeo

  Marc Vidal: "Espanya: cada dia pitjor?"

  Convidat: Marc Vidal, economista i emprenedor
  No és la primera vegada que Marc Vidal ve al plató de "Singulars" i, com sempre, vindrà carregat
  d'idees noves pel que fa al món dels negocis, i de visions de futur que s'allunyen dels camins més trillats.
  Aquest economista de 42 anys és un emprenedor nat que als 17 anys va muntar el seu primer negoci.
  En els últims 5 anys ha fundat 5 empreses amb més d'un centenar de treballadors a Europa i Amèrica.
  És un expert en nova economia i estratègia a través de les xarxes socials.
  A més de la gestió de les seves empreses, fa conferències i col·labora amb diverses universitats europees i americanes com a tutor en postgraus i màsters de noves fórmules de negoci i comunicació tecnològica.
  Parlarà de "resposabilitats i oportunitats". Responsabilitats perque diu que cal assenyalar qui són els responsables directes de la greu situació econòmica espanyola i oportunitats perquè cal prendre consciència que l'economia del futur ens porta a obrir-nos al món per buscar noves formes de negoci aprofitant l'espai sense fronteres de les tecnologies digitals. De fet ells es defineix com "expert en negocis digitals".
  És molt crític amb la classe política, amb la burocràcia que converteix Espanya en un dels països on és més difícil muntar una empresa, i on menys suport tenen els emprenedors.
  Ha escrit un llibre que es diu "Contra la cultura del subsidio" i és molt clar quan diu que la política de subsidis és un dels grans mals de la nostra societat.

  Convidat: Marc Vidal, economista i emprenedor No és la primera vegada que Marc Vidal ve al plató de "Singulars" i, com sempre, vindrà carregat d'idees noves pel que fa al món dels negocis, i de visions de futur que s'allunyen dels camins més trillats. Aquest economista de 42 anys és un emprenedor nat que als 17 anys va muntar el seu primer negoci. En els últims 5 anys ha fundat 5 empreses amb més d'un centenar de treballadors a Europa i Amèrica. És un expert en nova economia i estratègia a través de les xarxes socials. A més de la gestió de les seves empreses, fa conferències i col·labora amb diverses universitats europees i americanes com a tutor en postgraus i màsters de noves fórmules de negoci i comunicació tecnològica. Parlarà de "resposabilitats i oportunitats". Responsabilitats perque diu que cal assenyalar qui són els responsables directes de la greu situació econòmica espanyola i oportunitats perquè cal prendre consciència que l'economia del futur ens porta a obrir-nos al món per buscar noves formes de negoci aprofitant l'espai sense fronteres de les tecnologies digitals. De fet ells es defineix com "expert en negocis digitals". És molt crític amb la classe política, amb la burocràcia que converteix Espanya en un dels països on és més difícil muntar una empresa, i on menys suport tenen els emprenedors. Ha escrit un llibre que es diu "Contra la cultura del subsidio" i és molt clar quan diu que la política de subsidis és un dels grans mals de la nostra societat.

 • Patricia Ramírez: Entrena't per a la vida.
  Veure vídeo

  Patricia Ramírez: Entrena't per a la vida.

  La convidada del "Singulars" diu que des de molt petita volia ser psicòloga. Als 12 anys competia en gimnàstica esportiva i ja li despertava interès la seva pròpia lluita interna per mantenir la concentració, superar la por o controlar la inseguretat.
  D'aquestes dues passions, l'esport i la psicologia va sorgir la seva vocació professional.

  Patricia Ramírez és doctora en Psicologia i màster en Psicologia Clínica i de la Salut per la Universitat de Granada. Va començar a dedicar-se a la psicologia esportiva fa 25 anys, quan encara no era una disciplina tan reconeguda com ara.

  Ha treballat amb molts atletes d'elit, com el corredor Paquillo Fernández, i en diversos clubs esportius, però el reconeixement més unànime li va arribar per la seva feina com a membre de l'equip tècnic del Betis. El seu treball de motivació amb els jugadors va ser essencial perquè l'equip tornés a Primera Divisió el maig del 2011. També ha treballat amb el Mallorca i amb la lliga ACB de bàsquet.

  Patricia Ramírez combina la seva feina com a psicòloga esportiva amb la docència, les conferències i les col·laboracions en diversos mitjans de comunicació. És també l'autora del llibre "Entrénate para la vida".

  El que ens vindrà a explicar és que nosaltres també podem "entrenar" determinats valors i actituds per millorar la nostra vida diària. Les tècniques que són eficaces amb els esportistes, com treballar amb duresa, vèncer la inseguretat, mantenir a ratlla l'ansietat i la por, cultivar l'empatia amb els altres, pensar en positiu i superar els bloquejos emocionals, funcionen per tothom.

  Patricia Ramírez: Entrena't per la vida.

  La convidada del "Singulars" diu que des de molt petita volia ser psicòloga. Als 12 anys competia en gimnàstica esportiva i ja li despertava interès la seva pròpia lluita interna per mantenir la concentració, superar la por o controlar la inseguretat. D'aquestes dues passions, l'esport i la psicologia va sorgir la seva vocació professional. Patricia Ramírez és doctora en Psicologia i màster en Psicologia Clínica i de la Salut per la Universitat de Granada. Va començar a dedicar-se a la psicologia esportiva fa 25 anys, quan encara no era una disciplina tan reconeguda com ara. Ha treballat amb molts atletes d'elit, com el corredor Paquillo Fernández, i en diversos clubs esportius, però el reconeixement més unànime li va arribar per la seva feina com a membre de l'equip tècnic del Betis. El seu treball de motivació amb els jugadors va ser essencial perquè l'equip tornés a Primera Divisió el maig del 2011. També ha treballat amb el Mallorca i amb la lliga ACB de bàsquet. Patricia Ramírez combina la seva feina com a psicòloga esportiva amb la docència, les conferències i les col·laboracions en diversos mitjans de comunicació. És també l'autora del llibre "Entrénate para la vida". El que ens vindrà a explicar és que nosaltres també podem "entrenar" determinats valors i actituds per millorar la nostra vida diària. Les tècniques que són eficaces amb els esportistes, com treballar amb duresa, vèncer la inseguretat, mantenir a ratlla l'ansietat i la por, cultivar l'empatia amb els altres, pensar en positiu i superar els bloquejos emocionals, funcionen per tothom. Patricia Ramírez: Entrena't per la vida.

 • Franco Berrino: menjar bé per viure millor.
  Veure vídeo

  Franco Berrino: menjar bé per viure millor.

  Avui parlarem d'alimentació amb Franco Berrino, doctorat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Torí. El doctor Berrino és especialista en anatomia patològica i ha investigat especialment l'epidemiologia dels tumors. Des de l'any 2002 dirigeix el Departament de Medicina Preventiva de l'Institut Nacional dels Tumors de Milà, un centre de referència mundial.
  El doctor Berrino ens explicarà per què no hem de consumir gaire carn ni gaires productes làctics. Ens parlarà dels poders altament benèfics per a la salut d'alguns vegetals i fruites; d'augmentar el consum de llegums i de cereals, com el mill o la quinoa, i de per què hem de preferir els productes integrals als refinats.

  Avui parlarem d'alimentació amb Franco Berrino, doctorat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Torí. El doctor Berrino és especialista en anatomia patològica i ha investigat especialment l'epidemiologia dels tumors. Des de l'any 2002 dirigeix el Departament de Medicina Preventiva de l'Institut Nacional dels Tumors de Milà, un centre de referència mundial. El doctor Berrino ens explicarà per què no hem de consumir gaire carn ni gaires productes làctics. Ens parlarà dels poders altament benèfics per a la salut d'alguns vegetals i fruites; d'augmentar el consum de llegums i de cereals, com el mill o la quinoa, i de per què hem de preferir els productes integrals als refinats.

 • Jonathan Tepper: Una pesseta catalana?
  Veure vídeo

  Jonathan Tepper: Una pesseta catalana?

  CONVIDAT: JONATHAN TEPPER

  Dimecres que ve, dia 10 d'octubre, tornem a trobar-nos amb un dels economistes de capçalera del "Singulars": Jo
  nathan Tepper.
  El debat sobre la viabilitat econòmica d'una Catalunya independent està en plena efervescència, i es dibuixen paisatges de futur que van des del catastrofisme a la visió paradisíaca. Per això hem volgut saber l'opinió d'un economista que agafa distància i valora la situació des de l'angle de l'anàlisi financera que se'n fa a la City de Londres.
  Amb dades de Nacions Unides, del Banc Mundial i del Fons Monetari Internacional, Jonathan Tepper ens diu que, per producte interior brut, una Catalunya sobirana ocuparia un lloc entre el 33 i el 36 en la llista de països segons el seu PIB. Estaria, ens diu, en un lloc equiparable al de Finlàndia.
  Quan es fixa en el PIB per càpita, Tepper considera que una Catalunya amb estat propi estaria per sobre d'Espanya i al nivell mitjà de la Unió Europea en conjunt.
  Jonathan Tepper és llicenciat en Història Econòmica per la Universitat d'Oxford i col·labora com a analista econòmic en mitjans com la BBC, CNBC i Bloomberg.
  És soci de la firma britànica d'anàlisi financera Variant Perception.

  JONATHAN TEPPER: Una pesseta catalana?

  CONVIDAT: JONATHAN TEPPER Dimecres que ve, dia 10 d'octubre, tornem a trobar-nos amb un dels economistes de capçalera del "Singulars": Jonathan Tepper. El debat sobre la viabilitat econòmica d'una Catalunya independent està en plena efervescència, i es dibuixen paisatges de futur que van des del catastrofisme a la visió paradisíaca. Per això hem volgut saber l'opinió d'un economista que agafa distància i valora la situació des de l'angle de l'anàlisi financera que se'n fa a la City de Londres. Amb dades de Nacions Unides, del Banc Mundial i del Fons Monetari Internacional, Jonathan Tepper ens diu que, per producte interior brut, una Catalunya sobirana ocuparia un lloc entre el 33 i el 36 en la llista de països segons el seu PIB. Estaria, ens diu, en un lloc equiparable al de Finlàndia. Quan es fixa en el PIB per càpita, Tepper considera que una Catalunya amb estat propi estaria per sobre d'Espanya i al nivell mitjà de la Unió Europea en conjunt. Jonathan Tepper és llicenciat en Història Econòmica per la Universitat d'Oxford i col·labora com a analista econòmic en mitjans com la BBC, CNBC i Bloomberg. És soci de la firma britànica d'anàlisi financera Variant Perception. JONATHAN TEPPER: Una pesseta catalana?

 • Carles Boix: camins cap a l'estat propi i escenaris de ruptura.
  Veure vídeo

  Carles Boix: camins cap a l'estat propi i escenaris de ruptura.

  "Singulars"comença la nova temporada amb un canvi de dia. Ara s'emetrà els dimecres, a la mateixa hora de sempre, les 22.35, pel canal 33.

  El que no canvia és la voluntat del programa de parlar clar, de portar al plató persones que aportin coneixement i lucidesa i que ens ajudin a estar més ben informats per afrontar els reptes polítics, econòmics i socials que tenim al davant com a societat.

  El nostre primer convidat de la temporada respon plenament a aquest perfil.
  És Carles Boix, doctor en Ciències Polítiques i màster en Administració Pública per la Universitat de Harvard, i professor de Ciències Polítiques i Afers Públics a la Universitat de Princeton.

  Autor de diversos llibres i de desenes d'articles i assajos acadèmics, Carles Boix és un politòleg reconegut i una autoritat en Teoría de la Democràcia.

  Amb ell parlarem dels possibles camins cap a l'estat propi i dels escenaris de ruptura.

  Segons els professor Boix, Catalunya té diverses vies per arribar assolir plena sobirania. Ell fa servir una metàfora ferroviària i parla de "via superexprés", "via exprés", "via semiexprés" o " via lenta".

  Clar i didàctic, Carles Boix diu que només la transparència política i democràtica de tot el procés faran que la independència pugui arribar a ser possible.
  El que cal, sobretot, ens diu, és explicar-se bé, explicar a la resta del món per què cada cop més ciutadans veuen la sobirania com l'ùnica solució.  Carles Boix: camins cap a l'estat propi i escenaris de ruptura.


  Dimecres 3 d'octubre, a les 22.35, pel canal 33

  "Singulars"comença la nova temporada amb un canvi de dia. Ara s'emetrà els dimecres, a la mateixa hora de sempre, les 22.35, pel canal 33. El que no canvia és la voluntat del programa de parlar clar, de portar al plató persones que aportin coneixement i lucidesa i que ens ajudin a estar més ben informats per afrontar els reptes polítics, econòmics i socials que tenim al davant com a societat. El nostre primer convidat de la temporada respon plenament a aquest perfil. És Carles Boix, doctor en Ciències Polítiques i màster en Administració Pública per la Universitat de Harvard, i professor de Ciències Polítiques i Afers Públics a la Universitat de Princeton. Autor de diversos llibres i de desenes d'articles i assajos acadèmics, Carles Boix és un politòleg reconegut i una autoritat en Teoría de la Democràcia. Amb ell parlarem dels possibles camins cap a l'estat propi i dels escenaris de ruptura. Segons els professor Boix, Catalunya té diverses vies per arribar assolir plena sobirania. Ell fa servir una metàfora ferroviària i parla de "via superexprés", "via exprés", "via semiexprés" o " via lenta". Clar i didàctic, Carles Boix diu que només la transparència política i democràtica de tot el procés faran que la independència pugui arribar a ser possible. El que cal, sobretot, ens diu, és explicar-se bé, explicar a la resta del món per què cada cop més ciutadans veuen la sobirania com l'ùnica solució. Carles Boix: camins cap a l'estat propi i escenaris de ruptura. Dimecres 3 d'octubre, a les 22.35, pel canal 33

 • Teresa Forcades: "El capitalisme no és ètic".
  Veure vídeo

  Teresa Forcades: "El capitalisme no és ètic".

  En el programa d'avui ens visita Teresa Forcades, metge, monja benedictina del monestir de Sant Benet i doctora en teologia. El rigor científic amb què aborda qualsevol matèria va acompanyat d'una valentia inusual en l'exposició de les seves idees. En aquesta ocasió ens parla de les greus conseqüències socials i polítiques que la crisi econòmica està imposant a països sencers. Segons Forcades, en els últims quaranta anys s'han incrementat d'una forma no coneguda mai abans en la història les diferències entre rics i pobres del planeta i ens diu que la societat ha d'enfortir la consciència crítica i fer pressió perquè un govern que menteixi no pugui continuar governant.

  En el programa d'avui ens visita Teresa Forcades, metge, monja benedictina del monestir de Sant Benet i doctora en teologia. El rigor científic amb què aborda qualsevol matèria va acompanyat d'una valentia inusual en l'exposició de les seves idees. En aquesta ocasió ens parla de les greus conseqüències socials i polítiques que la crisi econòmica està imposant a països sencers. Segons Forcades, en els últims quaranta anys s'han incrementat d'una forma no coneguda mai abans en la història les diferències entre rics i pobres del planeta i ens diu que la societat ha d'enfortir la consciència crítica i fer pressió perquè un govern que menteixi no pugui continuar governant.

 • Emilio Lledó: un filòsof en primera línia
  Veure vídeo

  Emilio Lledó: un filòsof en primera línia

  Entrevistarem un filòsof eminent, un savi de 84 anys: Emilio Lledó.

  Es va llicenciar en Filosofia per la Universitat de Madrid el 1952, p
  erò la fosca realitat de la Espanya franquista el va portar a ampliar estudis i horitzons a Alemanya, on va fer la tesi doctoral. A Alemanya va passar gairebé deu anys de la seva vida docent.
  Com a catedràtic d'Història de la Filosofia va passar 11 anys (1967-1978) a la Universitat de Barcelona.
  El seu pas per la universitat espanyola de l'època va ser memorable. Es va negar a ensenyar segons els cànons establerts i les seves classes eren multitudinàries.
  És membre de la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua i ha rebut el premi Alexander Von Humboldt del govern alemany.

  Autor de nombrosos llibres, l'ètica i el llenguatge són dos dels eixos del seu pensament, i entén la filosofia com a "memòria col·lectiva" de la humanitat.

  Sentir-lo parlar és un plaer per la precisió amb què utilitza el llenguatge i per la claredat de les seves idees.

  De la situació actual, Emilio Lledó diu que no és tolerable que la política estigui en mans d'oportunistes i indecents. La política, diu, és la funció essencial de la vida col·lectiva i no té res a veure amb l'"oligarquia democràtica"a què ens arrosseguen alguns comportaments polítics.
  Segons ell, hem de dir un no rotund als que volen fer una política en què ningú pugui fer política. Si votem els corruptes, potser vol dir que ja estem corromputs.

  Per Lledó, l'única manera de superar la dictadura econòmica en què vivim és a través de la cultura, l'ètica i l'educació.
  Cal tornar a posar en primer terme conceptes com decència, justícia, honradesa i igualtat, perquè la bombolla immobiliària i financera ha anat paral·lela a una gran bombolla d'avarícia i corrupció mental.  Emilio Lledó: un filòsof en primera línia.

  "Singulars", dimarts 19 de juny, a les 22.40, pel 33.

  Entrevistarem un filòsof eminent, un savi de 84 anys: Emilio Lledó. Es va llicenciar en Filosofia per la Universitat de Madrid el 1952, però la fosca realitat de la Espanya franquista el va portar a ampliar estudis i horitzons a Alemanya, on va fer la tesi doctoral. A Alemanya va passar gairebé deu anys de la seva vida docent. Com a catedràtic d'Història de la Filosofia va passar 11 anys (1967-1978) a la Universitat de Barcelona. El seu pas per la universitat espanyola de l'època va ser memorable. Es va negar a ensenyar segons els cànons establerts i les seves classes eren multitudinàries. És membre de la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua i ha rebut el premi Alexander Von Humboldt del govern alemany. Autor de nombrosos llibres, l'ètica i el llenguatge són dos dels eixos del seu pensament, i entén la filosofia com a "memòria col·lectiva" de la humanitat. Sentir-lo parlar és un plaer per la precisió amb què utilitza el llenguatge i per la claredat de les seves idees. De la situació actual, Emilio Lledó diu que no és tolerable que la política estigui en mans d'oportunistes i indecents. La política, diu, és la funció essencial de la vida col·lectiva i no té res a veure amb l'"oligarquia democràtica"a què ens arrosseguen alguns comportaments polítics. Segons ell, hem de dir un no rotund als que volen fer una política en què ningú pugui fer política. Si votem els corruptes, potser vol dir que ja estem corromputs. Per Lledó, l'única manera de superar la dictadura econòmica en què vivim és a través de la cultura, l'ètica i l'educació. Cal tornar a posar en primer terme conceptes com decència, justícia, honradesa i igualtat, perquè la bombolla immobiliària i financera ha anat paral·lela a una gran bombolla d'avarícia i corrupció mental. Emilio Lledó: un filòsof en primera línia. "Singulars", dimarts 19 de juny, a les 22.40, pel 33.

 • Tertúlia-debat: Rescat, amb Jonathan Tepper, Ada Colau i Robert Tornabell
  Veure vídeo

  Tertúlia-debat: Rescat, amb Jonathan Tepper, Ada Colau i Robert Tornabell

  "Singulars" canvia el contingut que tenia previst per demà, 12 de juny, i portarà al plató tres convidats que ens aportaran la seva visió del que suposarà per a Espanya i per a Catalunya el rescat financer acceptat aquest cap de setmana pel govern de Mariano Rajoy.

  Jonathan Tepper és llicenciat en Història Econòmica per la Universitat d'Oxford i col·labora com a analista econòmic en mitjans com la BBC, CNBC i Bloomberg.
  És editor de la firma britànica d'anàlisi financera Variant Perception.
  Tepper va ser un dels pocs economistes que ja l'any 2009 va dir que el sistema bancari espanyol no era tan sòlid com deia el president Zapatero i que a Espanya estava "a punt de passar un desastre". La realitat li ha donat la raó i volem que ens digui què pot passar a partir d'ara.

  Ada Colau és llicenciada en Filosofia, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i membre de l'Observatori dels Drets Socials, Econòmics i Culturals (DESC).
  Des que els efectes de la crisi s'han començat a notar amb més duresa, ha estat i és la veu dels que reben de manera directa l'impacte del desgavell financer: els milers de persones que han perdut la casa perquè no poden pagar la hipoteca.
  Per a ella els efectes de la crisi no són només xifres: són persones amb nom i cognom.

  Robert Tornabell és catedràtic de Banca i Finances Internacionals de la Universitat Ramon Llull i exdegà d'ESADE. És membre de l'European Finance Association i autor de diversos llibres sobre el sector financer, tres dels quals escrits en col·laboració amb Isidre Fainé, actual president de Caixabank.

  "Singulars" canvia el contingut que tenia previst per demà, 12 de juny, i portarà al plató tres convidats que ens aportaran la seva visió del que suposarà per a Espanya i per a Catalunya el rescat financer acceptat aquest cap de setmana pel govern de Mariano Rajoy. Jonathan Tepper és llicenciat en Història Econòmica per la Universitat d'Oxford i col·labora com a analista econòmic en mitjans com la BBC, CNBC i Bloomberg. És editor de la firma britànica d'anàlisi financera Variant Perception. Tepper va ser un dels pocs economistes que ja l'any 2009 va dir que el sistema bancari espanyol no era tan sòlid com deia el president Zapatero i que a Espanya estava "a punt de passar un desastre". La realitat li ha donat la raó i volem que ens digui què pot passar a partir d'ara. Ada Colau és llicenciada en Filosofia, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i membre de l'Observatori dels Drets Socials, Econòmics i Culturals (DESC). Des que els efectes de la crisi s'han començat a notar amb més duresa, ha estat i és la veu dels que reben de manera directa l'impacte del desgavell financer: els milers de persones que han perdut la casa perquè no poden pagar la hipoteca. Per a ella els efectes de la crisi no són només xifres: són persones amb nom i cognom. Robert Tornabell és catedràtic de Banca i Finances Internacionals de la Universitat Ramon Llull i exdegà d'ESADE. És membre de l'European Finance Association i autor de diversos llibres sobre el sector financer, tres dels quals escrits en col·laboració amb Isidre Fainé, actual president de Caixabank.

 • Salvador Alemany
  Veure vídeo

  Salvador Alemany

  CONVIDAT: SALVADOR ALEMANY


  Hem escoltat els punts de vista de diferents economistes sobre la situació que estem vivint. Dimarts q
  ue ve , 5 de juny, volem escoltar les opinions d'una persona que està en primera línia del funcionament real de l'economia del nostre país.

  És Salvador Alemany, president del grup d'infraestructures Abertis i president del consell de notables que assesora el govern de la Generalitat en qüestions econòmiques (CAREC, Consell Assessor per la Reactivació Econòmica i el Creixement).
  Alemany, nascut al barri del Raval de Barcelona en una família de botiguers, és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, ha estat president del Cercle d'Economia i és una de les figures empresarials més influents de Catalunya i d'Espanya.

  El 2010 el president Artur Mas li va proposar ser conseller d'Economia i Indústria, però ell va preferir presidir l'anomenat "consell de savis"que assessora el govern en matèria econòmica.

  Amb Salvador Alemany parlarem de pacte fiscal i de les retallades socials. Però també de la creixent mobilització i indignació social, que han cristal·litzat en iniciatives com el moviment #novolempagar o les concentracions davant de la seu de La Caixa a Barcelona.
  La Caixa és l'accionista majoritària d'Abertis.  Salvador Alemany

  "Singulars", el dimarts 5 de juny a les 22.40 pel canal 33

  CONVIDAT: SALVADOR ALEMANY Hem escoltat els punts de vista de diferents economistes sobre la situació que estem vivint. Dimarts que ve , 5 de juny, volem escoltar les opinions d'una persona que està en primera línia del funcionament real de l'economia del nostre país. És Salvador Alemany, president del grup d'infraestructures Abertis i president del consell de notables que assesora el govern de la Generalitat en qüestions econòmiques (CAREC, Consell Assessor per la Reactivació Econòmica i el Creixement). Alemany, nascut al barri del Raval de Barcelona en una família de botiguers, és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, ha estat president del Cercle d'Economia i és una de les figures empresarials més influents de Catalunya i d'Espanya. El 2010 el president Artur Mas li va proposar ser conseller d'Economia i Indústria, però ell va preferir presidir l'anomenat "consell de savis"que assessora el govern en matèria econòmica. Amb Salvador Alemany parlarem de pacte fiscal i de les retallades socials. Però també de la creixent mobilització i indignació social, que han cristal·litzat en iniciatives com el moviment #novolempagar o les concentracions davant de la seu de La Caixa a Barcelona. La Caixa és l'accionista majoritària d'Abertis. Salvador Alemany "Singulars", el dimarts 5 de juny a les 22.40 pel canal 33

 • Germà Bel: Trens, aeroports i decadència.
  Veure vídeo

  Germà Bel: Trens, aeroports i decadència.

  Parlem d'infraestructures. Més concretament, de la gestió política de les infraestructures.Després de la disbauxa de despesa pública en infraestructures i obres monumentals dels últims anys, Espanya es troba amb línies d'AVE sense usuaris, aeroports on no hi aterren avions o centres culturals ruïnosos.
  De tot això, ens en parla Germà Bel, doctor en Economia per la Universitat de Barcelona, on exerceix com a catedràtic d'Economia Aplicada, i màster d'Economia per la Universitat de Chicago. Va ser diputat en el Congrés entre el 2000 i el 2004 i portaveu d'Economia i Hisenda del grup socialista.
  l professor Bel ha investigat a fons la política d'infraestructures a Espanya i a Europa i ens explicarà els antecedents històrics que han portat els governs espanyols dels últims anys a traçar línies d'AVE a tort i a dret i a entossudir-se a no voler potenciar un corredor ferroviari mediterrani tot i la insistència de la Unió Europea.
  Com fa en el seu llibre "España, capital París", ens explicarà amb detalls on ens ha portat aquesta política d'infraestructures irreflexiva i més lligada al segle XVIII que al segle XXI.
  Com a mostra, dues dades: a Espanya hi ha més autopistes per milió d'habitants que a Alemanya i Espanya és el país europeu amb més quilòmetres d'alta velocitat en servei.

  Parlem d'infraestructures. Més concretament, de la gestió política de les infraestructures.Després de la disbauxa de despesa pública en infraestructures i obres monumentals dels últims anys, Espanya es troba amb línies d'AVE sense usuaris, aeroports on no hi aterren avions o centres culturals ruïnosos. De tot això, ens en parla Germà Bel, doctor en Economia per la Universitat de Barcelona, on exerceix com a catedràtic d'Economia Aplicada, i màster d'Economia per la Universitat de Chicago. Va ser diputat en el Congrés entre el 2000 i el 2004 i portaveu d'Economia i Hisenda del grup socialista. l professor Bel ha investigat a fons la política d'infraestructures a Espanya i a Europa i ens explicarà els antecedents històrics que han portat els governs espanyols dels últims anys a traçar línies d'AVE a tort i a dret i a entossudir-se a no voler potenciar un corredor ferroviari mediterrani tot i la insistència de la Unió Europea. Com fa en el seu llibre "España, capital París", ens explicarà amb detalls on ens ha portat aquesta política d'infraestructures irreflexiva i més lligada al segle XVIII que al segle XXI. Com a mostra, dues dades: a Espanya hi ha més autopistes per milió d'habitants que a Alemanya i Espanya és el país europeu amb més quilòmetres d'alta velocitat en servei.

 • Ricardo Ruiz: "Fa falta més educació sanitària sobre la columna vertebral"
  Veure vídeo

  Ricardo Ruiz: "Fa falta més educació sanitària sobre la columna vertebral"

  Amb crisi i sense, la tensió i l'estrès ens passen factura, i els dolors musculars, sobretot cervicals o lumbars, afecten més del 25 per cent de la població. Els tractaments del dolor lligat a afeccions de la columna vertebral, el que coneixem popularment com "mal d'esquena", són la primera causa de despesa sanitària.
  De tot això en parlem amb el doctor Ricardo Ruiz, neurocirurgià i director mèdic de l'Institut de la Columna Vertebral - Clínica del Dolor de Barcelona. Autoritat mundial en la cirurgia i tractaments de la columna vertebral, el doctor Ruiz ens explicarà que el 37 per cent de la població adulta té dolor crònic, i ens explicarà com ha evolucionat la nostra columna vertebral, i quins són els processos degeneratius que pateix a mesura que anem envellint.

  Amb crisi i sense, la tensió i l'estrès ens passen factura, i els dolors musculars, sobretot cervicals o lumbars, afecten més del 25 per cent de la població. Els tractaments del dolor lligat a afeccions de la columna vertebral, el que coneixem popularment com "mal d'esquena", són la primera causa de despesa sanitària. De tot això en parlem amb el doctor Ricardo Ruiz, neurocirurgià i director mèdic de l'Institut de la Columna Vertebral - Clínica del Dolor de Barcelona. Autoritat mundial en la cirurgia i tractaments de la columna vertebral, el doctor Ruiz ens explicarà que el 37 per cent de la població adulta té dolor crònic, i ens explicarà com ha evolucionat la nostra columna vertebral, i quins són els processos degeneratius que pateix a mesura que anem envellint.

 • Edward Hugh i Jonathan Tepper: el que no es vol sentir.
  Veure vídeo

  Edward Hugh i Jonathan Tepper: el que no es vol sentir.

  Dos economistes molt influents i molt ben informats. Tots dos coneixen bé l'economia espanyola i catalana.

  Edward Hugh és gal·lès, però fa més de 20 anys que viu a Catalunya i els seus articles i les seves encertades anàlisis són seguits en el món empresarial i polític.

  Jonathan Tepper és llicenciat en Història Econòmica per la Universitat d'Oxford i col·labora com a analista econòmic en mitjans com la BBC, CNBC i Bloomberg.

  Dos economistes molt influents i molt ben informats. Tots dos coneixen bé l'economia espanyola i catalana. Edward Hugh és gal·lès, però fa més de 20 anys que viu a Catalunya i els seus articles i les seves encertades anàlisis són seguits en el món empresarial i polític. Jonathan Tepper és llicenciat en Història Econòmica per la Universitat d'Oxford i col·labora com a analista econòmic en mitjans com la BBC, CNBC i Bloomberg.

 • Juan Hernández Vigueras: El casino que ens governa.
  Veure vídeo

  Juan Hernández Vigueras: El casino que ens governa.

  Entrevista a Juan Hernández Vigueras. És doctor en Dret, i durant anys ha investigat l'opacitat i la falta de regulació del sistema financer mundial. És especialista en paradisos fiscals i membre de l'organització Attac-Espanya. El professor Hernández Vigueras, a més de posar al descobert el fracàs dels governs democràtics davant del que anomena "el casino financer globalitzat", ens explica exemples pràctics de com això ens afecta.

  Entrevista a Juan Hernández Vigueras. És doctor en Dret, i durant anys ha investigat l'opacitat i la falta de regulació del sistema financer mundial. És especialista en paradisos fiscals i membre de l'organització Attac-Espanya. El professor Hernández Vigueras, a més de posar al descobert el fracàs dels governs democràtics davant del que anomena "el casino financer globalitzat", ens explica exemples pràctics de com això ens afecta.

 • Ignacio Ramonet : "Els mercats, un poder sense societat"
  Veure vídeo

  Ignacio Ramonet : "Els mercats, un poder sense societat"

  Ignacio Ramonet és un intel·lectual respectat internacionalment, i una de les figures més destacades del moviment antiglobalització. Especialista en geopolítica i estratègia internacional i consultor de l'ONU, és director de "Le Monde Diplomatique" en espanyol i cofundador de l'organització no governamental Observatori Internacional dels Mitjans de Comunicació (Media Watch Global), de la qual és president. També és un dels impulsors del moviment internacional ATTAC Amb la seva formidable capacitat analítica, va predir fa 15 anys la mundialització financera i la progressiva pèrdua de poder dels Estats en favor dels anomenats "mercats". Segons Ramonet, la tirania dels poders financers ha desvirtuat la democràcia i ara vivim en unes "democràcies limitades".

  Ignacio Ramonet és un intel·lectual respectat internacionalment, i una de les figures més destacades del moviment antiglobalització. Especialista en geopolítica i estratègia internacional i consultor de l'ONU, és director de "Le Monde Diplomatique" en espanyol i cofundador de l'organització no governamental Observatori Internacional dels Mitjans de Comunicació (Media Watch Global), de la qual és president. També és un dels impulsors del moviment internacional ATTAC Amb la seva formidable capacitat analítica, va predir fa 15 anys la mundialització financera i la progressiva pèrdua de poder dels Estats en favor dels anomenats "mercats". Segons Ramonet, la tirania dels poders financers ha desvirtuat la democràcia i ara vivim en unes "democràcies limitades".

 • Xavier Verdaguer: un emprenedor "en sèrie".
  Veure vídeo

  Xavier Verdaguer: un emprenedor "en sèrie".

  Un inventor-emprenedor que ja ho era als 12 anys. A aquesta edat va guanyar un premi al concurs "Joc de ciència" de TV3. Des de llavors, Xavier Verdaguer no ha perdut el seu esperit inquiet, i li agrada definir-se com a "emprenedor en sèrie". Als 25 anys va fundar la seva primera empresa de serveis d'enginyeria de software i comunicaciómultimèdia. L'any 2001 l'empresa va haver de tancar, arrossegada per l'anomenada "crisi de les punt com" i va decidir marxar als Estats Units.

  A Califòrnia, a Palo Alto, el pol més potent del món d'empreses relacionades amb la tecnologia i la innovació, Xavier Verdaguer ha fundat empreses com ara Innovalley, Seven4seven i Imagine.

  És enginyer informàtic i arquitecte tècnic per la Universitat Politècnica de Catalunya, i ha fet estudis d'alta direcció a la Universitat de Stanford. És propietari de diverses patents de tecnologia.

  Verdaguer és un orador brillant, i ens diu amb energia i convenciment que Catalunya ha de saber aprofitar la seva creativitat, i anima els joves perquè s'esforcin, treballin dur i s'atreveixin a crear empreses. El més important és tenir idees, i "d'això -diu- en tenim".
  Segons ell, si Catalunya fos un país, seríem la tercera potència europea en excel·lència científica. La principal diferència entre Catalunya i la zona de San Francisco on ell ara treballa és el poc suport que avui tenen els emprenedors. Als Estats Units, diu, els adolescents admiren els emprenedors, els qui de molt joves ja han muntat empreses d'èxit com Facebook o Google.
  Aquí admiren els futbolistes o els personatges famosos...
  També ens explica per què és essencial invertir mitjans en educació, perquè això és el que fa fort un país.
  Xavier Verdaguer: un emprenedor "en sèrie".

  Un inventor-emprenedor que ja ho era als 12 anys. A aquesta edat va guanyar un premi al concurs "Joc de ciència" de TV3. Des de llavors, Xavier Verdaguer no ha perdut el seu esperit inquiet, i li agrada definir-se com a "emprenedor en sèrie". Als 25 anys va fundar la seva primera empresa de serveis d'enginyeria de software i comunicaciómultimèdia. L'any 2001 l'empresa va haver de tancar, arrossegada per l'anomenada "crisi de les punt com" i va decidir marxar als Estats Units. A Califòrnia, a Palo Alto, el pol més potent del món d'empreses relacionades amb la tecnologia i la innovació, Xavier Verdaguer ha fundat empreses com ara Innovalley, Seven4seven i Imagine. És enginyer informàtic i arquitecte tècnic per la Universitat Politècnica de Catalunya, i ha fet estudis d'alta direcció a la Universitat de Stanford. És propietari de diverses patents de tecnologia. Verdaguer és un orador brillant, i ens diu amb energia i convenciment que Catalunya ha de saber aprofitar la seva creativitat, i anima els joves perquè s'esforcin, treballin dur i s'atreveixin a crear empreses. El més important és tenir idees, i "d'això -diu- en tenim". Segons ell, si Catalunya fos un país, seríem la tercera potència europea en excel·lència científica. La principal diferència entre Catalunya i la zona de San Francisco on ell ara treballa és el poc suport que avui tenen els emprenedors. Als Estats Units, diu, els adolescents admiren els emprenedors, els qui de molt joves ja han muntat empreses d'èxit com Facebook o Google. Aquí admiren els futbolistes o els personatges famosos... També ens explica per què és essencial invertir mitjans en educació, perquè això és el que fa fort un país. Xavier Verdaguer: un emprenedor "en sèrie".

Anar al contingut