Anar a la navegació principal
Blogs

Líban, retrat de l'empoderament

Estrena el dilluns 27 de novembre, al 33, a les 23.38 

El Líban acull el nombre més gran de refugiats per càpita del món. Refugiades sirianes i palestines conviuen en un país i una societat que les ha relegat a ser unes secundàries de la història. Però moltes d'elles, a través de l'educació, l'autosuficiència i la independència, reclamen un paper principal per poder ser protagonistes del moment històric que els ha tocat viure.

Al camp de refugiats de Shatila, a Beirut, moltes adolescents, com l'Ola, la Maram, l'Afra i la Wissal, utilitzen el criquet i l'educació que els ofereix l'ONG Alsama Project per obrir-se un camí vital, feminista i empoderat amb una dimensió extraordinària, gràcies a l'educació que els ofereix la Kadria, una professora que va patir el matrimoni forçat quan tenia 15 anys i que està canviant el rumb de moltes criatures d'un dels llocs més pobres del món.

També a Shatila, la Rima ha creat el projecte Wing Woman, que a través de cosidores voluntàries, fabriquen peces d'higiene íntima femenina, com compreses i bolquers, per abastir a les dones que no tenen capacitat de comprar aquests productes imprescindibles.

A la Vall de la Bekaa, en assentaments de refugiades sirianes, la Samira ofereix classes de francès, matemàtiques i àrab als nens i nenes que no tenen accés a l'educació.

Conscienciar les dones i les noies sobre la problemàtica dels matrimonis forçats i prematurs és una de les eines que ha trobat la Lina, una jove refugiada siriana, que a través d'ACNUR treballa per empoderar les dones de les desenes d'assentaments informals de la regió més pobra del Líban, Trípoli.

Històries de dones hereves de massa guerres, víctimes de societats misògines, supervivents a les constants inflacions, avesades a la incertesa permanent i al caos constant. Dones amb històries personals d'una duresa estremidora, però una capacitat de resistència increïble que aixequen un huracà d'empoderament, incipient però irreversible, enmig de la situació sempre convulsa de l'Orient Mitjà.

Una producció de 3Cat, elaborada per La Kaseta Ideas Factory. Dirigit per David Fontseca Romanos, amb guió de Marc Comas Rifà i David Fontseca Romanos, realitzat per Àngel Amargant Homs, i producció de Marc Comas Rifà i Montse Bover Rabionet, i d'Alaa Ali sobre el terreny

Amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

 

Anar al contingut
Cerca posts del blog