Més de 500 persones accedeixen als centres de recerca en el cicle de visites de La Marató

Al llarg de quatre mesos, s'han fet 49 visites guiades a 15 centres de recerca de referència arreu del país. S'hi han pogut descobrir els avenços obtinguts en un total de 47 projectes actius sobre malalties infeccioses, càncer, malalties minoritàries i covid-19, impulsats per les edicions 2017, 2018, 2019 i 2020 de La Marató

L'edició 2023 del cicle "Visita la recerca de La Marató", que permet a la ciutadania acostar-se a la investigació que es fa en els principals centres de referència de tot  Catalunya, s'ha tancat amb unes excel·lents xifres de participació. Entre el 8 març i el 28 de juny, la Fundació La Marató de TV3 ha fet un total de 49 visites a 15 centres de recerca, en què han participat un total de 540 persones, que han pogut conèixer algun dels projectes científics finançats amb els fons del projecte solidari.

En aquestes visites guiades, s'ha pogut descobrir com funciona el procés de la recerca, des del laboratori a l'aplicació en el pacient, i quins resultats estan aconseguint els equips científics en la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les malalties estudiades. En aquesta edició, s'han presentat els avenços obtinguts en 47 projectes actius en el  camp de les malalties infeccioses, el càncer, les malalties minoritàries i la covid-19, els temes de La Marató 2017, 2018, 2019 i 2020.

Aquest any s'han sumat tres nous centres als 12 que ja havien fet visites en edicions anteriors. Són el Barcelona Supercomputing Center, l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (institució adscrita al Parc Sanitari Rovira i Virgili). Els altres centres que han acollit visites són: l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge,  l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Josep Trueta, l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili, l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron, l'Institut  d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol i l'Institut de Recerca de l'Hospital Sant Joan de Déu, l'Institut Guttmann i l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí.

La iniciativa "Visita la recerca de La Marató" va néixer el 2015 amb l'objectiu d'acostar la recerca a la societat que la fa possible, i es converteix en un projecte de retorn social, de divulgació i de transparència que duu a terme la Fundació per agrair i implicar la ciutadania en els resultats impulsats per la solidaritat. Aquest 2023 el cicle s'ha tornat a posar en marxa després de l'aturada que va provocar l'esclat de la pandèmia l'any 2020.

En 31 edicions, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha recaptat més de 239 milions i ha finançat 985 treballs de recerca sobre un ampli grup de malalties, que han implicat un total de 9.674 professionals de la investigació de 1.639 equips científics.

GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut