Les escoles, amb a Marató de TV3
Les escoles, amb a Marató de TV3

Les escoles sensibilitzen sobre les malalties infeccioses

Les escoles són un dels col·lectius que cada any s'impliquen més en La Marató. En aquesta edició, n'hi ha al voltant de 300 i moltes han orientat les seves activitats a la sensibilització sobre els hàbits per prevenir les malalties infeccioses més comunes. Rentar-se les mans sovint, netejar-se les ferides amb aigua i sabó, o bé tapar-se la boca a l'hora de tossir o esternudar, són petits gestos que es poden aprendre des de ben petits. Des de xerrades fins a tallers, gimcanes, conferències, representacions teatrals, vídeos, o cançons... qualsevol iniciativa és vàlida per sensibilitzar els més petits sobre els bons hàbits d'higiene.

D'entre totes aquestes iniciatives, destaca la de l'Escola Pia d'Igualada, on els alumnes de 4t d'ESO promouen, de forma lúdica i participativa, a partir de dibuixos i obres teatrals, el rentat de mans com a hàbit d'higiene essencial per evitar infeccions. En total són 32 alumnes de la modalitat social i econòmica que, a través de diverses activitats, engresquen més de 1.100 alumnes de tota l'escola. Als més petits els fan una obra de teatre ideada i dirigida per ells mateixos, fins i tot n'elaboren el guió. També han preparat, entre altres iniciatives, el vídeo "Renta't les mans" amb la seva lletra per sensibilitzar els seus companys de la importància de mantenir bons hàbits d'higiene.

Per la seva banda, l'Escola Migdia de Girona assaja una representació que simula un procés d'infecció on alguns alumnes seran els virus i d'altres, l'antídot que combatrà la infecció. Són 450 nens i nenes que sortiran al pati i interpretaran tres focus d'infecció situats en tres espais diferents. L'alumnat de cicle superior és l'antídot, i a mesura que l'antídot recorre el camí, va combatent i guanyant els virus. Quan la infecció s'ha vençut, l'alumnat es canvia la samarreta i això representa que la malaltia ja està curada.

L'escola La Serreta de Santpedor (Bages) organitza, sota el lema "Rentar mans pot salvar vides", un taller de creació de sabons casolans per conscienciar l'alumnat sobre la importància de rentar-se les mans. Cada sabó casolà que es vengui se sumarà a la recaptació. I un altre exemple és l'Escola Pau Casals de Sant Joan Despí (Baix Llobregat), que proposa una "Gimcana per les infeccions", on cada prova simula una malaltia que els nens i nenes hauran de combatre.

Anar al contingut