El president de la Generalitat, Pere Aragonès; el director executiu de la Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé; la presidenta de la CCMA i del patronat de la Fundació La Marató de TV3, Rosa Romà, i el conseller de Recerca i Universitats i president de l'FCRI, Joaquim Nadal - Imatge de Christian Ribas
en reconeixement de l'originalitat i l'efectivitat del model comunicatiu de La Marató

La Fundació La Marató de TV3, Premi Nacional de Comunicació Científica

El projecte solidari de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha rebut el Premi Nacional de Comunicació Científica que atorga el govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), en una cerimònia celebrada al Teatre Nacional de Catalunya i presidida pel president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia

Aquest vespre, s'ha fet el lliurament dels Premis Nacionals de Recerca 2022, en un acte al Teatre Nacional de Catalunya. Rosa Romà, presidenta de la CCMA i del patronat de la Fundació La Marató de TV3, i Lluís Bernabé, director executiu de la Fundació La Marató de TV3, han recollit el Premi Nacional de Comunicació Científica atorgat a la Fundació. Rosa Romà ha agraït aquest guardó, que reconeix l'originalitat i l'efectivitat del model comunicatiu del programa solidari i el seu paper com a eina vertebradora de la mobilització social en benefici de la recerca científica.

El jurat ha valorat l'efectivitat i l'originalitat del format comunicatiu de La Marató com a exemple d'informació científica de qualitat i d'interès general sostingut al llarg de 30 anys que, a més, actua com a eina vertebradora d'una excepcional mobilització ciutadana a favor del mecenatge científic.

L'acte d'entrega ha estat presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i hi ha intervingut el conseller de Recerca i Universitats i president de l'FCRI, Joaquim Nadal. També hi ha assistit el conseller del Consell de Govern de la CCMA Josep Riera, l'equip de la Fundació La Marató i altres professionals de TV3 i Catalunya Ràdio vinculats al projecte.

 

 

 

En aquesta edició, el jurat també ha reconegut la feina científica de Jaume Ventura, director i investigador sènior del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) i professor d'investigació de la UPF i del Barcelona School of Economics (BSE), que ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Recerca. En la categoria de Talent Jove, ha estat premiada Júlia Vergara-Alert, investigadora principal del Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA) i cap de grup de la línia de Coronavirus Zoonòtics de l'IRTA. També han estat reconegudes la Fundació BBVA, en la categoria de Mecenatge Científic; l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), en la d'Innovació a la Creació d'una Empresa de Base Científica per la creació de LuxQuanta, i la iniciativa "UPF-Caixabank Economia en temps real", en la de Partenariat Publicoprivat en R+I.

Els Premis Nacionals de Recerca tenen com a finalitat fomentar el reconeixement social de la ciència i divulgar entre la societat l'activitat científica dels investigadors. La Fundació La Marató de TV3 va ser reconeguda el 2017 amb el Premi Nacional de Recerca al Mecenatge Científic per la seva contribució decisiva a la millora de la salut del conjunt de la societat.

Enguany, el premi atorgat a La Marató valora un format comunicatiu que ja ha fet 31 anys, convertit en tot un referent de la solidaritat a nivell internacional. Gràcies a la confiança de la ciutadania, des del 1992, La Marató ha recaptat més de 239 milions d'euros i ha impulsat 985 projectes de recerca, amb la participació de prop de 10.000 investigadors. Aquestes fites converteixen la Fundació La Marató de TV3 en una de les principals fonts impulsores de la recerca biomèdica a Catalunya i en una potent plataforma de sensibilització i divulgació social de les malalties tractades.

Acte complet del lliurament de premis

 

GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut