"Segon origen", a TV3

La pel·lícula del Dilluns de Pasqua

"Segon origen", l'òpera prima de Carles Porta, s'emetrà per TV3 dilluns, 17 d'abril, a les 22.35. La pel·lícula està basada en l'obra de Manuel de Pedrolo "Mecanoscrit del segon origen", escrita l'any 1974 amb més de 2.300.000 exemplars venuts. Tot un referent del gènere de la ciència-ficció i de la literatura catalana contemporània. Rachel Hurd-Wood (Alba), Andrés Batista (Dídac nen) i Ibrahim Mané (Dídac adolescent) interpreten aquesta història apocalíptica de la fi del món, un món totalment destruït per una catàstrofe mediambiental, on l'amor entre els dos únics supervivents serà l'origen d'una nova humanitat. Es tracta d'una història universal d'aventures amb un missatge que també reivindica l'ecologia com a element essencial per a la segona oportunitat que permetrà a la humanitat tornar a començar. L'Alba i el Dídac representen l'amor, inicialment infantil, derivat del complex d'Èdip i, posteriorment, adolescent i adult. L'Alba encarna l'amor passional i pur, és la mare universal sense malícia. Sergi López fa el paper de "l'home", i representa "simbòlicament" el món adult. La pel·lícula es va rodar a Lleida, l'estany d'Ivars i Vila-sana, Utxesa, Borges Blanques, Tarragona, Roda de Berà i Camarasa. És una coproducció internacional de Produccions Audiovisuals Antàrtida, Ipso Facto Films (Regne Unit) i amb producció associada amb Televisió de Catalunya, amb la participació de Televisió Espanyola, i amb el suport de l'ICAA, l'ICO, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, l'Ajuntament de Lleida, el Programa Media, La Caixa, Museu de la Vida Rural, Fundació Sorigué, Fruites Font, Ekke i Acero Limpiador.

Sinopsi
Tota la humanitat s'ha esvaït. Els únics supervivents són l'Alba, de 20 anys, i el Dídac, de 10, i viuen en un món completament arrasat. Per sobreviure en aquest planeta en ruïnes, hauran de tornar a començar. Junts hauran de reconstruir no només les seves vides, sinó també la de tota la humanitat. Perquè, quan tot sembla perdut, l'amor és l'únic manual de supervivència.

 

Fitxa tècnica i artística
 
Direcció: Bigas Luna, Carles Porta
Guió: Bigas Luna, Carles Porta, Carmen Chaves i Ross Jameson, amb la col·laboració de David Victori i Marcel Barrena
Argumentista: Josep Antoni Duran
  *basat en la novel·la de Manuel de Pedrolo "Mecanoscrit del segon origen"
Productors: Óscar Rodríguez, Carles Porta (Produccions Audiovisuals Antàrtida), Christine Alderson (Ipso Facto Films)
Producció delegadaTVC: Oriol Sala-Patau i Elisa Plaza
Intèrprets: Rachel Hurd-Wood (Alba), Andrés Batista (Dídac nen), Ibrahim Mané (Dídac adult), Sergi López (home) i Philip Hurd-Wood (Dara), entre d'altres
Direcció de fotografia: Albert Pascual
Música: David Julyan
 

 

 

Anar al contingut