"El gran Vázquez" a la petita pantalla

Protagonitzat per Santiago Segura

"El gran Vázquez", la pel·lícula basada en la vida del dibuixant de còmics Manolo Vázquez, creador de personatges mítics com "Anacleto, agente secreto", "Las hermanas Gilda" o "La Familia Cebolleta" publicats a l'Editorial Bruguera, s'emetrà dijous 30 de març a les 22.35 pel 33.

El llargmetratge està dirigit per Óscar Aibar, director i guionista, que va conèixer el dibuixant Manolo Vázquez en començar a treballar com a guionista de còmics. Com a jove aprenent que era, va recórrer amb el mestre carrers, bars i bingos i ni un sol dia va deixar d'admirar-se de com aquella vella llegenda de l'humor s'enfrontava a la vida, mentre conservava encara aquella agudesa i aquell desvergonyiment que li donava la victòria en la lluita quotidiana contra els creditors, sastres, exdones, arrendataris, editors o inspectors d'hisenda. Santiago Segura interpreta aquest historietista de tires còmiques acompanyat de Mercè Llorens, Enrique Villén i Jesús Guzmán, entre d'altres.

És una producció de Distinto Films, Tornasol Films i Castafiore Films amb la participació d'Estudios Ciudad de la Luz – Generalitat Valenciana, TVE, Canal + i Televisió de Catalunya, i la col·laboració de l'ICAA, l'ICO i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Sinopsi
Barcelona, anys 60. És primavera i Vázquez respira la vida a plens pulmons. Els personatges –"Las hermanas Gilda", "Anacleto" "La Familia Cebolleta"…- triomfen entre els còmics de l'Editorial Bruguera. Mentrestant, el millor dibuixant de "tebeos" d'Espanya gaudeix del que vol quan ell vol, no paga res, esquiva amb enginy els creditors, es mofa i estafa els seus caps, es casa ben alegrement i col·lecciona una família rere l'altra. Fins que un gris comptable de l'editorial decideix que ha de passar per l'adreçador com tothom. No serà una feina gens fàcil: pel genial dibuixant, la vida és una festa on t'has de colar si no t'hi han convidat.
 

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Óscar Aibar
Producció executiva: Miriam Porté
Producció: Miriam Porté i Gerardo Herrero
Direcció de producció: Josean Gómez
Intèrprets: Santiago  Segura (Vázquez), Mercè Llorens (Rosa), Enrique Villén (González), Jesús Guzmán (Manuel), Manolo Solo (Ibáñez), Itziar Vidal (Paz), Albert Vidal (director d'hotel de luxe) i Pep Sais (sastre)
Direcció de fotografia: Mario Montero

 

Anar al contingut