"Herederos de la bestia", de Diego López i David Pizarro
"Herederos de la bestia", de Diego López i David Pizarro
Divendres 5 de maig, a les 22.00, Cinemes Girona, Barcelona

Estrena d'"Herederos de la bestia"

Dues dècades després de l'estrena d'"El día de la bestia", la pel·lícula d'Álex de la Iglesia continua sent un referent en el cinema fantàstic contemporani. El documental, dirigit per Diego López i David Pizarro i produït per Areavisual, revisa amb els seus principals autors i protagonistes aquell èxit cinematogràfic guardonat amb sis Premis Goya.

"El día de la bestia", estrenada l'any 1995, va consagrar la pel·lícula com un referent clau en el cinema espanyol contemporani i Álex de la Iglesia com a director. Va ser un èxit de taquilla i crítica, guardonat amb sis Premis Goya: millor direcció, actor revelació per a Santiago Segura, direcció artística, maquillatge i perruqueria, so i efectes especials.

Vint anys després, el documental "Herederos de la bestia" s'endinsa en el rodatge de la pel·lícula entrevistant els principals autors, protagonistes i personatges que hi van treballar. Un recorregut des dels inicis de la pel·lícula fins a la seva repercussió internacional, que la reivindica com una obra primordial del cinema fantàstic contemporani.

"Herederos de la bestia" arriba als cinemes després d'haver-se presentat al Festival de Sitges i al Festival de Màlaga. S'estrena a Barcelona el divendres 5 de maig als Cinemes Girona el divendres 5 a les 22.00 i a Madrid.

 

 

"Herederos de la bestia"
Facebook https://www.facebook.com/Herederos-de-la-bestia-866465160043377/
Twitter      @h_bestia    


Fitxa tècnica
Direcció i guió: Diego López i David Pizarro
Producció: Xevi Subinyà, Xavier Llorca i Xosé Veiga
Fotografia: Albert Calveres
Música original: Buio Mondo Armando de Razza
Muntatge: Albert Calveres
So directe: Javi Félez
Amb Álex de la Iglesia i Jorge Guerricaechevarría
2016
Espanya

 
Diego López, director
Programador des del 2010 de la secció Brigadoon i membre del comitè de selecció de pel·lícules del Festival Internacional de Cine Fantàstic de Sitges.

David Pizarro, director
Després de treballar com a fotògraf durant anys, intervé en la realització de diversos curtmetratges.

Junts han realitzar el documental "Los perversos rostros de Víctor Israel", "Herederos de la bestia" i el llibre "Silencios de pánico. Historia del cine fantástico y de terror español, 1897-2010".
 

Anar al contingut