"Gigantes descalzos", d'Iván Roiz Pereda i Álvaro Priante
"Gigantes descalzos", d'Iván Roiz Pereda i Álvaro Priante
Divendres 12 de maig, Madrid i Barcelona

Documentals premiats a DocumentaMadrid i BCN Sports Film

"Adentro", de Pau Coll Sánchez, va rebre el Premi Movistar+ al millor llargmetratge iberoamericà a DocumentaMadrid i "25 CINES/seg", de Luis Macías, el Premi al millor curtmetratge. D'altra banda, BCN Sports Film va guardonar "Gigantes descalzos", d'Iván Roiz i Álvaro Priante, amb el Premi a la millor producció Catalana - Tarragona 2018.

La setmana passada diverses produccions documentals amb participació catalana van ser premiades en festivals. En la competició nacional de DocumentaMadrid, el Festival Internacional de Documentals de Madrid, "Adentro", de Pau Coll Sánchez, es va alçar amb el Premi Movistar+ al millor llargmetratge Iberoamericà. Produït per Ruido Photo, el documental s'endinsa en el Centre Penitenciari de Joves de Catalunya, on viuen uns 300 nois entre 18 i 23 anys. Durant un any, cinc d'ells van narrar amb una càmera com és la vida entre els murs d'una presó. Un any per parlar de la foscor, el pas del temps, la mort o la llibertat. Una mirada honesta que trenca amb els prejudicis que tenim sobre presons i els qui les habiten.

 

 

El Premi al millor curtmetratge de la competició nacional va recaure sobre "25 CINES/seg", de Luis Macías, que també s'estrenava mundialment a DocumentaMadrid, com "Adentro". Es tracta d'una producció de Secuencia Cero Films, en què s'atura el rodatge d'un documental sobre cinemes abandonats arran d'un conflicte d'interessos entre el director i la productora. Aquest entrebanc no impedeix que el cinema sigui derruït, que es faci un documental sobre ell ni que el director aconsegueixi realitzar la seva pel·lícula.

 

 

La vuitena edició de BCN Sports Film, Barcelona International FICTS Festival, va atorgar el Premi a la millor producció Catalana - Tarragona 2018 a "Gigantes descalzos", una coproducció de Holidays Films (Mèxic) i MM4 Producciones (Catalunya). Dirigida per Iván Roiz Pereda i Álvaro Priante, narra com un grup de nens i nenes indígenes de la regió mexicana de Triqui, s'han convertit en la principal font de desenvolupament i esperança per la seva comunitat en guanyar campionats de bàsquet arreu del món.

 

Anar al contingut