
12 sopes d'hivern contra el fred
Quan el fred d'hivern és viu, les sopes calentes reconforten i aporten escalfor al cos. Recuperem dotze receptes molt variades de "Cuines": de la clàssica sopa de farigola a una més sofisticada de curri amb musclos
- TEMA:
- Consells de cuina
L'hivern és època de sopes. Escalfen el cos i també la llar, que ràpidament s'impregna de la seva flaire. Són un plat perfecte per als sopars d'hivern i funcionen tant com a entrant com a principal. En podríem cuinar una de diferent cada dia i no avorrir-ne el format. Una selecció de "Cuines" de sopes amb ingredients de temporada que ha preparat el xef Marc Ribas. Culleres a punt!
- ▶️ 1. Sopa d'api i cigrons
Quina és la millor manera de coure cigrons: amb olla de pressió o amb olla normal? En Marc ho comprova i n'acaba fent una sopa d'api i cigrons.
- ▶️ 2. Sopa de fredolics
El fredolic és el bolet tardà, la traca final de la temporada de bolets. Aprofitem la seva textura gelatinosa per a fer-ne una sopa.
- ▶️ 3. Sopa de pobre
Amb els productes més humils es pot fer un plat deliciós. Sense anar més lluny, una deliciosa sopa de pobre.
- ▶️ 4. Sopa de peix
Una sopa de reaprofitament que, en part, podem fer amb productes que tenim perduts a la nevera.
- ▶️ 5. Minestrone
Com molts plats d'origen popular, aquesta sopa es fa amb productes de temporada que es troben fàcilment. Resultat? Una excel·lent minestrone.
Una sopa diferent, molt gustosa i equilibrada.
Una sabor exòtic d'espècies barrejat amb el gust marí dels musclos.
- ▶️ 8. Consomé
Marc Ribas és molt de cullera i el consomé és un clàssic entre les sopes.
- ▶️ 9. Sopa d'alls tendres
Els alls tendres aporten més proteïnes i hidrats de carboni que altres verdures i hortalisses.
- ▶️ 10. Sopa de farigola
La farigola és estimulant, afavoreix la digestió i la circulació.
- ▶️ 11. Sopa de tubercles i gingebre
El gingebre fresc és un condiment típic de la cuina oriental que pot tenir certes propietats digestives.
-
▶️ 12. Sopa d'all
Una de les sopes més populars del receptari peninsular. Rep diversos noms, però sempre porta all i pa.
- ARXIVAT A:
- Sopes d'hivern Consells de cuina