
13 receptes fàcils de cuina vegetariana per recórrer el món
La dieta vegetariana cada vegada està més de moda, però no tothom l'aplica bé. D'entre els principals errors que es cometen hi ha el fet de menjar amb poca varietat. La solució? Tenir a mà una una bona tria de receptes. I si, a més més, permeten tancar els ulls i viatjar... molt millor!
La cuina vegetariana no és avorrida, això ja ho saben els que han decidit optar per aquesta dieta. Però encara hi ha carnívors empedreïts que dubten que hi hagi plats sense proteïna animal que puguin fer les delícies del paladar. Aquesta actitud, per sort, cada vegada és més minoritària i el vegetarianisme ha deixat de ser una moda per convertir-se en "mainstream". De fet, diversos llocs arreu del món han decretat els dijous com a dia vegetarià i tant restaurants com menjadors escolars canvien el seu menú habitual per un de vegetarià. El tret de sortida el va donar, l'any 2009, la ciutat belga de Gant i més tard ho explicava "Blog Europa".
Et vols unir als dijous vegetarians? Vols seguir gaudint del "djous paella" i provar-ho qualsevol altre dia de la setmana? Vols passar-te totalment a la dieta sense proteïna animal? Sigui com sigui, has de tenir presents els 6 errors més freqüents que cometen els vegetarians no gaire ben informats i que repassava Núria Coll (d'Ets el que menges) a "Els matins" l'estiu de 2017.
I precisament per evitar errors en la dieta, res millor que tenir a mà un munt de receptes vegetarianes que et facilitin la feina. Per celebrar el Dia Mundial del Vegetarianisme, un recull de 13 receptes vegetarianes sortides dels fogons de Marc Ribas a "Cuines" i que procedeixen d'arreu del món. Arrenquem en terres europees, volem a l'Orient, seguim pel Carib i acabem al Marroc.
1. Escalivada d'hivern (Catalunya)
L'escalivada és boníssima i, el millor de tot, és que no només la pots fer amb verdures d'estiu. Marc Ribas en proposa una amb carbassa, carxofes i altres verdures més típiques d'hivern.
2. Canelons d'espinacs a la catalana (Catalunya)
Un clàssic de la cuina d'aquí que sembla molt més complicat del que realment és. Uns canelons absolutament vegetarians amb un contrast de gustos gràcies a les panses.
3. Espaguetis vegetals amb pesto (Itàlia)
4. Lasanya de ceba i cigrons (Itàlia)
Una recepta que ofereix els aminoàcids essencials que l'organisme necessita gràcies a la combinació de pasta, llegums i làctics. Una bona alternativa perquè les persones vegetarianes assegurin la proteïna.
5. Espaguetis "aglio olio" (Itàlia)
L'all és un ingredient indispensable de la cuina mediterrània, tot i que se'n consumeix molt poca quantitat. Una recepta per aprofitar-lo al màxim, ja que se li atribueixen moltes propietats.
6. Mussaca d'hivern (Grècia)
La mussaca s'acostuma a fer amb albergínia, però quan no n'hi ha també la podem fer amb una base de patates.
7. Tempeh amb verdures (Indonèsia)
El tempeh és un derivat de la soja no tan conegut com el tofu o el miso. Es fa amb soja fermentada, manté les proteïnes i, a més a més, té pocs greixos i els que té, són bons. Tampoc té colesterol i té força calci. En aquesta recepta, Marc Ribas el fa saltat amb verdures.
8. Pastís japonès de formatge (Japó)
Unes postres amb ingredients làctics abundants, riques en calci i en vitamina D, tots dos nutrients imprescindibles per a la salut dels ossos.
9. Ramen vegetal (Japó)
Un ramen que incorpora l'alga Kombu, una de les més riques en iode, un mineral imprescindible per a la salut, que participa en múltiples funcions de l'organisme.
10. Wok de verdures (Xina)
Marc Ribas convida a descobrir nous vegetals. En aquest wok utilitza api-rave o celerí, ric en potassi i en altres sals minerals.
11. Arròs a la cubana vegà (Cuba)
Combinar cereals i llegums millora el valor nutricional de les proteïnes que conté el plat. Aquesta recepta és, sense cap mena de dubte, una opció perfecta.
12. Tabule (Marroc)
El cuscús aporta una quantitat considerable de proteïnes, en forma de gluten. Per tant, aquesta recepta no és apte per a persones celíaques.
I per acabar un bon acompanyament per a totes les receptes.
13. Amanida de poma i formatge fresc
Una bona amanida per acompanyar qualsevol dels plats vegetarians de la llista. A més, la polpa de la poma és rica en pectina, una fibra soluble, que si es pren cuita és molt digestiva i ideal per a trastorns intestinals.
I si no vols ni entrar a la cuina i que et posin el plat a taula, a la guia de restaurants de "Joc de cartes" trobes els establiments de cuina vegetariana que ha visitat Marc Ribas al programa.
- ARXIVAT A:
- Consells de cuina