Deu plats amb mel per celebrar Sant Ponç

11 de maig. Sant Ponç. La mel és un dels productes estrella de la fira que cada any s'organitza al carrer Hospital de Barcelona. Descobriu deu receptes dolces i no tant dolces per gaudir d'aquest producte natural que només són capaces de fer les abelles.
10 plats amb mel per celebrar Sant Ponç

10 plats amb mel per celebrar Sant Ponç

La mel ha estat, des de sempre, una de les substàncies de la naturalesa més buscades pels homes. I ho ha estat no només per la seva capacitat d'endolcir, sinó també per les seves propietats terapèutiques. Al costat de la confitura i les herbes remeieres, la mel és un dels productes més típics de la fira de Sant Ponç, que se celebra cada any l'11 de maig.

Un dels aspectes més destacables de la mel són les seves propietats terapèutiques. "La cuina de l'Isma" repassava les seves bondats per prevenir i curar refredats. A més, l'Isma Prados explicava que no hem de patir quan la mel se solidifica al cap d'uns dies d'haver-la obert. I és que aquestes mels són, precisament, les més naturals i més bones.

A la cuina, la mel es fa servir fa milers d'anys. A "Cuina x solters", l'Isma Prados ens explicava que hi ha pintures rupestres de fa uns 5.000 anys on es veuen dones que posen les mans dins els ruscs per tal d'extreure'n la mel. També ens explica com fabriquen la mel les abelles i en repassa els diferents tipus: de romaní, d'eucaliptus, de taronger... 

Les receptes
 

A la cuina, la mel és un producte molt útil en algunes receptes per la seva elevada concentració de sucres. Tot i això, també combina molt bé amb receptes salades.

1. ▶️ Barretes energètiques de quinoa - Marc Ribas  ("Cuines")

2. ▶️ Pastissets de mores - Marc Ribas ("Cuines")

3. ▶️ Croqueta de sobrassada amb poma i mel - Albert Ortiz  ("Cuines")

4. ▶️ Cóc amb mel - Rosa Balcebre  ("Cuines")

5. ▶️ Coca de sobrasada amb mel i llardons - Rosa Munné ("Cuines")

6. ▶️ Magret d'ànec amb pebrada - Fundació Alícia ("Sota Terra")

7. ▶️ Cuixa de xai rostida amb mel i romaní - Isma Prados ("Cuina x Solters")

8. ▶️ Llaminera de porc amb mel i cervesa - Isma Prados  ("Cuina x Solters")

9. ▶️ Púding de mel - Isma Prados ("La cuina de l'Isma")

10. ▶️ Mousse de torró d'Agramunt - Ramon Ribera Vicens ("Dolça Catalunya")

VÍDEOS RELACIONATS