Sèrie documental

El 33 recupera "Crònica d'una mirada"

A partir d'aquest dimecres s'emetrà un capítol setmanal de "Crònica d'una mirada", una sèrie documental produïda per Televisió de Catalunya que ofereix una perspectiva insòlita dels anys 60 i 70 a Catalunya i Espanya.

Després de convertir-se en sèrie documental i editar-se en DVD, d'haver rebut els premis Ciutat de Barcelona, Sant Jordi de Cinematografia i el del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, "Crònica d'una mirada" s'exhibeix per Europa, Amèrica i Àsia de la mà del cicle "Clandestí: Invisible catalan cinema under Franco". Aquest cicle té l'objectiu de donar a conèixer les obres més compromeses, radicals i transgressores produïdes durant la dècada dels 60 i els 70 a Catalunya.

Després de passar per Nova York, Istanbul i Berlín, la mostra s'oferirà, del 26 al 30 de novembre al British Film Institute de Londres i just després viatjarà a Toronto, Tel Aviv i Tòquio. "Clandestí" inclou obres de cineastes d'avantguarda veterans i influents com Pere Portabella ("El sopar") o el recentment desaparegut José María Nunes ("Sexperiències"), personalitats clau en la història del cinema independent espanyol.

"Clandestí" és una iniciativa de Pragda, un dels promotors internacionals més importants, en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull, el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació i el Ministeri de Cultura, i amb l'ajuda de l'Institut Cervantes, la Filmoteca de Catalunya, l'Institut de Cinema Català i Le Monde Diplomatique.

Marta Sánchez, directora de Pragda, i Manuel Barrios, director de "Crònica d'una mirada", són els comissaris de la mostra.
Anar al contingut