Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Un "30 minuts" sobre aquest nou fenomen esportiu

Kings League: la Lliga de Piqué sacseja el futbol català

"Kings League, comença la partida" recull els diversos punts de vista sobre aquest fenomen i la nova visió del futbol, amb la intervenció de Gerard Piqué, Javier Tebas, els presidents dels equips que participen en aquesta Lliga i dels clubs afectats per la marxa de jugadors, entre altres. L'estrena del reportatge coincideix amb la primera final de la Kings League, al Camp Nou, que retransmet TV3 en diferit després del "30 minuts".

L'1 de gener del 2023 va començar a rodar la pilota de la Kings League. No va ser una data casual, volien omplir el buit que deixava la jornada de descans de la Lliga. Gerard Piqué feia realitat la idea d'una competició que fusionés l'essència competitiva del futbol amb el ritme dels videojocs.

"Els joves no veuen un partit de futbol de 90 minuts on n'hi ha 40 en què la pilota està aturada", assegura l'exjugador del Futbol Club Barcelona. Davant de l'immobilisme de federacions i organismes futbolístics, la Kings League té la flexibilitat de provar normes noves constantment.

 

Al càsting de la Kings League s'hi van presentar 12.000 jugadors ("Kings League, comença la partida")

 

Javier Tebas ho matisa

"Pregunteu-me per la Kings League d'aquí sis mesos", deia Javier Tebas, el màxim dirigent de la Lliga de futbol espanyola quan va començar la competició. Al "30 minuts" l'hem tornat a interpel·lar després que la Kings League hagi penjat pancarta al centre de Barcelona amb el lema "Els fa por que omplim el Camp Nou". "De por no ens en fa, la nostra competència és la Premier League anglesa", ha respost Tebas, que ha completat el missatge dient que "s'ha de felicitar Gerard Piqué per la iniciativa, ens interessa tothom com ell que fa coses noves".
 

Javier Tebas, màxim dirigent de la Lliga de futbol espanyola ("Kings League, comença la partida")

 

Oportunitat per als jugadors, conflicte amb els clubs

12.000 jugadors es van presentar a un càsting d'on van sortir els 120 futbolistes que juguen la primera temporada de la Kings League. Són més de 50 els clubs esportius catalans que s'han vist afectats per l'èxode de jugadors. Poder compartir gespa amb exestrelles mundials, com Ronaldinho, o que et vegin dos milions de persones per les diferents plataformes digitals on emeten, ha guanyat la partida al futbol territorial català, d'on es nodreix la gran majoria d'equips.

Miquel López, director esportiu del FC Santboià, explica que, en el primer partit en què no es van presentar dos jugadors perquè els coincidia amb la Kings League, els va dir que no calia que tornessin més.
 

Gerard Piqué ha creat una competició que uneix l'essència competitiva del futbol amb el ritme dels videojocs ("Kings League, comença la partida" )

 

Directes de set hores

El programa segueix tot el que passa a dins i a fora del pavelló del port de Barcelona on es juguen sis partits cada diumenge, acompanya un aficionat de Rayo de Barcelona i un de Jijantes a casa seva per veure com segueixen la jornada. Les jornades d'emissió són de més de set hores, fet que la sociòloga Alba Castellví considera "perillós i nociu per a la salut física i psíquica dels seus consumidors, especialment dels més joves".

Ibai Llanos, streamer de la Kings League ("Kings League, comença la partida")

 

Streamers més exfutbolistes de renom, la tempesta perfecta

Gerard Piqué va tenir la idea d'unir el seu món, el futbolístic, amb el de dotze streamers, youtubers, tiktokers, creadors de contingut en diferents plataformes. Cada un d'ells hi aporta la seva audiència i el seu coneixement. Un dels dotze és Martí Miràs, conegut a Twitch com a Spursito pels seus sis milions de seguidors. "Vaig començar penjant vídeos de partides de videjocs de futbol i ara estic centrat en els directes de Twitch", explica l'streamer nascut a Andorra.

Amb la Kings League reapareixen exestrelles mundials del futbol, com Ronaldinho ("Kings League, comença la partida")

 

Èxit mundial o passatger?

Com serà la Kings League d'aquí cinc anys? Gerard Piqué s'imagina competicions "germanes" en diferents països, i fins i tot un "mundial". Dirigents de clubs històrics opinen que, quan els jugadors vegin que no en treuen cap profit, perdrà interès. Jacobo Fernández, que defensa els colors del Valldoreix de 1a Catalana i el Sayans de la Kings League, creu que podrà monetitzar l'augment d'usuaris a les seves xarxes socials personals i professionals. Ho sabrem d'aquí cinc anys.

Un reportatge de: Jordi Bentanachs, Lluís Cervelló, Àlex Gonzalo i Miquel Àngel Navajas

Producció: Pietat Gallardo

Imatge: Ferran Figuerola, Lluís Riola i Txus Villanova

Muntatge: Pere Salvadó

 

 

ARXIVAT A:
Kings League
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut