Rigau veu inviable que Madrid financi centres privats perquè els nens s'escolaritzin en castellà

La consellera d'Ensenyament acusa Jose Ignacio Wert d'haver obert una "ofensiva competencial i lingüística important a Catalunya" l'endemà que el ministre va relacionar el model educatiu català amb l'auge de l'independentisme.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, qualifica d'"irrealitzable" que el govern espanyol subvencioni centres privats a Catalunya perquè els alumnes que ho vulguin es puguin escolaritzar en castellà, tal com publica el diari El Mundo, citant fonts del Ministeri d'Educació. La consellera ha fet aquest advertiment en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes: "No separarem els nens per raó de llengua. Aquest és el principi bàsic que cohesiona i garanteix que la llengua no sigui motiu de divisió, i a partir d'aquí aquesta proposta és irrealitzable perquè, què faran? Pagaran un transport escolar de mig Catalunya per traslladar els nens? Això no té sentit, sobretot quan nosaltres garantim l'ensenyament i el domini del castellà". La consellera ha avisat que les normatives de les escoles a Catalunya corresponen a la Generalitat i que l'Estat envairia competències si decidís invertir-hi

La consellera s'ha referit a les declaracions del ministre José Ignacio Wert en què assegura tenir evidències que l'augment del sentiment independentista està vinculat amb el model educatiu català. Rigau creu que es tracta d'un discurs oportunista: "A mi no m'ho ha dit mai i, per tant, crec que està construint un discurs per aquest moment i per aquesta situació en el qual es volen justificar i carregar de les seves raons per fer una ofensiva competencial i lingüística important a Catalunya". Irene Rigau ha afegit: "Aquest senyor el que està plantejant en el seu projecte de llei és treure les competències. Somia amb un model d'estat que té un model escola. Hi va haver un mitjà que ho va definir molt bé: ‘Una sola educación, una sola nación'. I és a partir d'aquí que pensa que pot combatre o treballar a favor de l'espanyolització a través d'una llei d'Educació".


catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio

Anar al contingut