Montse Virgili dirigeix i presenta "Les dones i els dies"
DISSABTE, A LES 00.05

Les dones i el mar, a "Les dones i els dies"

Aquest dissabte, 18 de març, a les 00.05, "Les dones i els dies", el programa que dirigeix i presenta Montse Virgili, reivindicarà les dones investigadores oceanògrafes, que lideren projectes capdavanters i crucials per a la biodiversitat dels oceans i del planeta. Les facultats de ciències ambientals, ciències del mar i biologia estan plenes de dones. Tanmateix, a mesura que avancen en la carrera investigadora, surten del mapa. Un fenomen que es diu canonada foradada

"Les dones i els dies" d'aquest dissabte, dedicat a les dones i el mar, comptarà amb la presència de la pionera Marta Estrada, una de les primeres dones científiques que van trepitjar l'Antàrtida. El programa també anirà fins a la Barceloneta per parlar amb Anna Sànchez-Vidal, professora agregada de la Facultat de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona, que estudia la contaminació per microplàstics de la costa catalana.  

A més, Montse Virgili visitarà l'Institut de Ciències del Mar per analitzar per què el 75% dels grups de recerca estan liderats per homes. I també parlarà amb Emma Cebrian, biòloga marina del Centre d'Estudis Avançats de Blanes; Marta Coll, oceanògrafa i vicedirectora d'estratègia científica de l'Institut de Ciències del Mar; i Cristina Linares, coordinadora de seguiment de la biodiversitat del mateix centre. 

"Les dones i els dies", programa que ahir va rebre el premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere en la categoria audiovisual 2022, s'emet a Catalunya Ràdio la nit de dissabte a diumenge, de 00.05 a 01.00.  

 

Anar al contingut