Montse Virgili realitza i presenta "Les dones i els dies" a Catalunya Ràdio
DISSABTE, A LES 00.05

La volta al món a través d'un plat, a "Les dones i els dies"

Aquest dissabte, 8 de juliol, a les 00.05, "Les dones i els dies", el programa que dirigeix i presenta Montse Virgili, dedicarà el darrer programa de la temporada a la gastronomia, a la cuina feta per dones i al llegat gastronòmic que passa de mares a filles. Ho farà a través d'un viatge a Síria, a Grècia, a Colòmbia i a l'Equador sense sortir de Catalunya. Donarà veu a dones d'aquests països perquè parlin de les seves cultures a partir dels aliments que preparen

Si la cuina mediàtica passa pels xefs, la majoria homes, la cuina de cada dia passa per les dones i les receptes que solen compartir entre elles. "Les dones i els dies" d'aquest dissabte farà un viatge amb emissions zero a la cuina de cases molt diverses, amb l'accent de Míriam Hatibi, analista de dades i activista catalana que ha exercit de portaveu de la Fundació Ibn Battuta, entitat que busca donar suport social, cultural, educatiu i laboral a les persones procedents de la diversitat. 

Montse Virgili entrevistarà la grega Myrto Kalle, cuinera sense ser-ho, que acaba de publicar "Sopars a la fresca" (editorial Rosa dels Vents), en què recopila receptes dels seus orígens i dels viatges per on l'ha anat portant la vida. També conversarà amb Diana Pérez, colombiana, que ha endegat el projecte "Cuinama", per donar a conèixer la gastronomia colombiana a partir de tallers i cursos de cuina.  

Jacky Villalba, equatoriana, és una cuinera professional que també tindrà veu al programa. Emprèn ara una escola de cuina per formar les dones que arriben a Catalunya sense formació en cuina i que s'hi volen dedicar. Finalment, Rama Sabra, de Damasc, explicarà la seva experiència en l'organització de tallers de cuina siriana a Barcelona.  

"Les dones i els dies" s'emet a Catalunya Ràdio la nit de dissabte a diumenge, de 00.05 a 01.00.  

Anar al contingut