La velocitat variable als accessos de Barcelona pel sud ha reduït a la meitat els sinistres

En declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", el director del Servei Català del Trànsit, Josep Pérez Moya, valora positivament l'aplicació de la velocitat variable a la C-31 i la C-32; abans de l'estiu es començarà a multar

Quan estan a punt de complir-se tres mesos de funcionament de la velocitat variable als accessos a Barcelona per l'autopista del Garraf i l'autovia de Castelldefels, el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha avançat al programa "El matí de Catalunya Ràdio" les primeres dades que avalen els beneficis del sistema. Segons ha explicat, "s'han minimitzat molt les aturades i arrancades pròpies de la congestió, de les caravanes; això s'ha reduït més d'un cinquanta per cent, hem guanyat en temps de recorregut i els accidents i les incidències poden arribar perfectament [a una disminució] del cinquanta per cent". Pérez Moya conclou, doncs, que les primeres dades són "molt positives", amb una reducció de la sinistralitat aproximadament del 50%.
Durant les pròximes setmanes, amb totes les dades a la mà, el Servei Català de Trànsit decidirà quan començarà a sancionar els conductors que sobrepassin els límits de la velocitat variable. Serà amb tota seguretat abans de l'estiu, ja que els problemes tècnics de sincronització dels radars ja s'han resolt.
D'altra banda, Pérez Moya ha qualificat d'"error" l'esmena de CiU a la reforma de la llei de trànsit aprovada al Congrés perquè sobrepassar el límit de velocitat a les zones 80 no resti punts del carnet de conduir. Segons ha declarat, "és clarament un error, perquè aquest plantejament de caràcter general atempta contra la lògica de la mateixa llei, que el que pretén és garantir la màxima seguretat viària respectant les normes". Pérez Moya assegura que la normativa, tal com ha quedat plantejada, "genera moltes contradiccions i greuges, i crec que té més un objectiu en la proposta de caràcter partidista que no pas pensant en la seguretat dels ciutadans".
Anar al contingut