Una imatge de la sèrie "Mòpies", que s'emetrà al SX3.
Una imatge de la sèrie "Mòpies", que s'emetrà al SX3.
Diumenge, a la televisió i a les plataformes del SX3

El SX3 estrena la sèrie d'intriga "Mòpies", la primera coproducció entre IB3, À Punt i TV3

Diumenge, 5 de març, el SX3 estrenarà "Mòpies", una sèrie d'intriga i ciència-ficció situada en un ambient màgic de la Serra de Tramuntana de Mallorca. Aquesta coproducció d'IB3, À Punt i TV3 amb la productora Espaitemps i amb la participació de Barret s'estrenarà el dia 5 a la televisió, on s'emetrà tots els diumenges de març a les 21.00. Des del moment de l'estrena, "Mòpies" es podrà veure sencera a les plataformes digitals de l'X3.

"Mòpies" consta de 4 episodis de 55 minuts, amb un repartiment encapçalat per la catalana Valèria Sorolla, juntament amb la mallorquina Alba Brunet, acompanyades per actors i actrius catalans, valencians i balears.

"Mòpies" és una sèrie de gènere fantàstic ambientada al santuari de Lluc, a la Serra de Tramuntana de Mallorca. Explica la història de la Bel, una adolescent interpretada per l'actriu catalana Valèria Sorolla, que hi va de campaments amb el seu germà petit, el  Pere. Juntament amb el millor amic del Pere, el Gori, i una altra nena, la Hilda, formen el grup dels Espiadimonis i tenen com a monitora la Judith, interpretada per l'actriu mallorquina Alba Brunet. Una nit, la Judith els anima a participar en una activitat nocturna molt emocionant i misteriosa: sortir a caçar mòpies, uns éssers mitològics imaginaris de la tradició mallorquina. En plena nit, un cop al bosc i amb l'activitat en marxa, comencen a passar coses estranyes i inexplicables. Plegats, intentaran resoldre el misteri.

Creada i dirigida per Lluís Prieto, la sèrie ha estat produïda pels tres canals públics en coproducció amb la productora mallorquina Espaitemps ("Treufoc", "Mai neva a Ciutat", "Desconeguts") i amb la participació de la productora valenciana Barret. Sofía Martell, Pep Molina i Desirée de Fez formen l'equip de guionistes d'aquesta producció, plena de llegendes, històries i contes que tracen una trama plena de màgia i fantasia que alimenta la imaginació.

Capítol 1

La Bel i el Pere arriben al campament d'estiu de Lluc. Allà, el Pere es retroba amb el seu amic Gori i afegeixen la Hilda al grup. La Judith, una monitora molt decidida,  orienta els participants al campament a fer activitats diverses per anar-se coneixent millor. Una nit, els monitors els porten a caçar mòpies al bosc i durant l'activitat té lloc un fet inexplicable.

Capítol 2

La desaparició del Pere té conseqüències dramàtiques: la Bel descobreix que ningú no recorda el seu germà. Aleshores emprèn la recerca, amb l'ajuda de la Judith, del Gori i de la Hilda. El grup, guiat per un estrany senyal sonor, arriba fins a un refugi, on troba  la Ginebra, una dona misteriosa que amaga molts secrets.

Capítol 3

La Bel i la Judith decideixen tornar soles al refugi de la Ginebra per trobar alguna pista del Pere. La dona els ofereix ajuda, però necessita tots els objectes que puguin trobar relacionats amb el germà desaparegut de la Bel. Això portarà la Bel a enfrontar-se, primer, al seu passat, i després al Nofre, el sever coordinador del campament.

Capítol 4

La Bel i la Judith surten a buscar el Pere amb les indicacions de la Ginebra, en un llarg camí ple de perills i de fets sorprenents que les portarà a explorar les entranyes de la misteriosa Serra de Tramuntana. Un viatge que posarà a prova les capacitats de les dues noies, en què hauran de superar totes les seves pors.

 

#NouSX3

SX3.cat

X3.cat  

Anar al contingut