Catalunya Música transmetrà el concert de la pianista Valentina Igoshina i l'OBC, des de L'Auditori

Catalunya Música transmetrà diumenge el concert de la pianista Valentina Igoshina i l'OBC, des de L'Auditori. La transmissió començarà cinc minuts abans de les onze del matí. Els comentaris els faran Joan Vives i el crític musical Marc Heilbron.

Valentina Igoshina i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), dirigida per Josep Caballé-Domènech, interpretaran Les nits, de Francesc Taverna-Bech, la Rapsòdia sobre un tema de Paganini, op. 43, de Serguei Rakhmàninov, l'obertura i la bacanal de l'òpera Tannhäuser, de Richard Wagner, i el poema simfònic Les entremaliadures de Till Eulenspiegel, op. 28, de Richard Strauss.

El concert començarà amb la interpretació de l'obra Les nits, de Francesc Taverna-Bech, que l'OBC va estrenar el febrer del 2001. Les nits són, en paraules de l'autor, "una trilogia simfònica" que pot ser entesa com una música evocadora de sensacions. Una obra sòbria, captivadora i amb un discurs sonor clar i directe.

A continuació, la pianista Valentina Igoshina i l'OBC tocaran la Rapsòdia sobre un tema de Paganini, de Serguei Rakhmàninov. Aquesta va ser l'última obra que el compositor rus va escriure per a piano i orquestra, i es considera que és la millor de totes. L'audició seguirà amb l'obertura i la bacanal de Tannhäuser, de Richard Wagner, que són els fragments orquestrals més cèlebres de l'òpera, que tracta de la dicotomia entre l'amor carnal i l'espiritual.
Per acabar, interpretaran el poema simfònic Les entremaliadures de Till Eulenspiegel, de Richard Strauss. Es tracta d'una peça que descriu musicalment les aventures i els embolics divertidíssims en què es fica aquest personatge, protagonista d'un llibre de contes anònims o Schwankbuch, que es va publicar a Estrasburg, a Alemanya, el 1511.
Anar al contingut