Actuació de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (@Igor Cortadellas)
Actuació de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (@Igor Cortadellas)

Acord entre la CCMA i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya per a la difusió dels concerts i les activitats culturals de l'entitat

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) han firmat un acord de col·laboració per promocionar i difondre les actuacions musicals i les activitats culturals d'aquesta orquestra i, en especial, dels actes i concerts commemoratius del 30è aniversari de l'entitat.

Segons aquest acord, que tindrà una durada de dos anys, tant TV3 com Catalunya Ràdio faran un ampli seguiment informatiu dels concerts i activitats de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, a través dels diferents programes. A més, la JONC i Catalunya Música treballaran conjuntament en la cerca de nous formats divulgatius musicals destinats als joves.

Al llarg del 2023 i el 2024, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya celebra el seu 30è aniversari. Dins dels actes de commemoració hi haurà una sèrie de concerts d'aniversari, com el del 9 de juliol a Vic o el de l'11 de juliol al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya va néixer el setembre del 1993 amb el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC) i el 1999 va passar a anomenar-se JONC. Des del seu naixement, entre els objectius principals de la JONC hi ha hagut facilitar una formació orquestral integral als joves músics del nostre país i col·laborar activament en la seva inserció professional. Així mateix, s'ha vetllat per oferir un producte cultural de la màxima qualitat, mirant d'acostar-lo a tots els públics, amb una clara vocació social i pedagògica.

Aquest acord s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per fomentar la cultura, l'educació, la creació i la innovació.

Anar al contingut