Fins al 31 de maig

A partir d'avui, els súpers podran votar per triar el nom del segon nanosatèl·lit català a través de la web de l'"InfoK"

Aquest vespre s'obrirà el període de votacions per batejar el segon nanosatèl·lit de la Generalitat de Catalunya, que es preveu posar en òrbita en els pròxims mesos. Després de l'èxit de participació, amb més de 250 propostes rebudes d'arreu de Catalunya, fins al 31 de maig es podran votar els deu noms finalistes a través d'un apartat especial a la web de l'"InfoK", l'informatiu infantil i juvenil del canal Super3.

Avui, dilluns, a partir de les 20.00, l'emissió de l'"InfoK" marcarà el punt de partida de les votacions perquè els súpers triïn com volen que es digui el segon nanosatèl·lit de la Generalitat de Catalunya. Borinot, carquinyoli, espiadimonis, espurna, esquitx, estel, galet, menut, minairó i tafaner són les deu propostes de noms finalistes que ha triat el jurat, format per l'equip de l'"InfoK" i els responsables del llançament del nanosatèl·lit, que es podran votar en aquest enllaç fins al dimarts 31 de maig. 

Durant les dues primeres setmanes de maig, els infokaires van fer arribar les seves propostes a la web de l'informatiu infantil i juvenil del Super3. Durant la convocatòria, es van rebre 256 propostes de noms, cinquanta més que a la crida de l'any passat. "Enxaneta" va ser el nom que van escollir els prop de 10.000 nens i nenes que van participar en el bateig del primer nanosatèl·lit del govern català, que es va posar en òrbita el març del 2021 des del Kazakhstan. 

Les propostes han arribat d'arreu de Catalunya i d'Andorra, i fins i tot d'altres punts del món, com el Canadà, des d'on un seguidor del programa també ha fet arribar el seu vídeo. Els deu noms finalistes, alguns dels quals han estat proposats diverses vegades, han estat presentats per 24 nens i nenes. Després del període de votacions, el nom guanyador s'anunciarà en un acte que es farà a principi de juny, en què els nens i nenes que l'hagin proposat rebran de premi un viatge en globus per a ells i les seves famílies. 

El segon nanosatèl.lit de la Generalitat de Catalunya, que s'enlairarà en els pròxims mesos, tindrà com a missió l'observació de la Terra amb la finalitat d'ajudar a controlar i combatre els efectes de la crisi climàtica. 

Promogut pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), el concurs per batejar el nanosatèl·lit té l'objectiu d'incentivar les vocacions cientificotecnològiques i l'interès dels infants i joves per la nova economia de l'espai. 

 

#InfoKSuper3 

Anar al contingut