Votacions a les afores de Donetsk.
Votacions a les afores de Donetsk.
Kíev

El govern d'Ucraïna qualifica de farsa el referèndum que es fa a l'est del país

El govern assegura que la consulta està inspirada, organitzada i pagada pel Kremlin i que jurídicament no té cap validesa

Actualitzat

El govern d'Ucraïna qualifica de farsa finançada per Moscou el referèndum que s'està fent avui a l'est del país, on es demana si els ciutadans es volen annexionar a Rússia.

El comunicat que ha fet el Ministeri d'Afers Estrangers ucraïnès assegura que la consulta està inspirada, organitzada i pagada pel Kremlin, que jurídicament no té cap validesa i que no afectarà la integritat territorial del país. També diu que perseguiran judicialment els organitzadors de la consulta perquè han violat la Constitució i les lleis ucraïneses.

En canvi, la comissió electoral de l'autoproclamada república de Donetsk s'ha mostrat molt satisfeta perquè al migdia la participació en aquesta consulta ja havia superat el 30%. A Lugansk, aquesta participació arribava al 65%.

La crisi, dilluns a Brussel·les

La crisi a Ucraïna serà present dilluns a Brussel·les, a la reunió dels ministres d'Afers Estrangers de la Unió Europea. Després de les amenaces d'ahir de Merkel i Hollande, els ministres estudiaran si cal sancionar Rússia, si no col·labora en les eleccions presidencials del dia 25 a Ucraïna i si no retira les seves tropes de la zona fronterera entre els dos països.

 

Anar al contingut