Riberto Urán
Rigoberto Urán s'ha situat a només 17 segons de Carapaz en guanyar la crono
Ciclisme

Urán guanya la cronoescalada del Tour de Suïssa i amenaça Carapaz

El colombià Rigoberto Urán s'ha imposat en la cronoescalada de la penúltima etapa de la Volta a Suïssa i s'ha situat a només 17 segons de l'equatorià Richard Carapaz en la classificació de la prova, que s'acaba aquest diumenge

Arcadi AlibésActualitzat

La Volta a Suïssa es decidirà en l'última etapa, després que el colombià Rigoberto Urán hagi fet una autèntica exhibició en els 23 km de la penútlima, una contra rellotge que incloïa l'ascensió al coll d'Oberalppass, de primera categoria. El colombià ha aprofitat la seva condició de bon escalador i bon contra rellotgista i ha aturat el cronòmetre en 36 minuts i 2 segons, a una mitjana superior als 38 km per hora.

El segon classificat ha estat el francès Julien Alaphilippe, a 40 segons d'Urán, però ha decidit no prendre la sortida en l'última etapa perquè vol veure el naixement del seu primer fill, previst per aquest dilluns.

En la nova classificació general, Carapaz té un marge de 17 segons respecte Urán, mentre que Alaphilippe és tercer, a 39. Els altres candidats a la victòria són Maximilian Schachmann i Jakob Fuglsang, que són a més d'un minut de l'equatorià.

L'etapa decisiva es podrà veure sencera aquest diumenge a través de la web d'Esport3, a partir de dos quarts d'una del migdia.

Anar al contingut