Debvin robinson i Jabari Parker, dos dels destacats del Manresa-Barça (EFE)

El Barça s'imposa a Manresa (77-87) en un partit renyit i el Joventut sorprèn el Baskonia (78-81)

L'equip blaugrana reacciona al final quan el Manresa havia eixugat 16 punts de desavantatge. Un triple d'Andrés Feliz en l'últim minut segella el triomf de la Penya a Vitoria

• Baxi Manresa i Barça han lliurat al Nou Congost un duel de Lliga abans de veure's les cares als quarts de final de la Copa aquesta setmana que ve
  • Després d'uns primers minuts d'igualtat, el Barça ha començat a establir diferències quan encara no s'havia acabat el primer quart (19-27)
  • Al segon quart, els blaugranes han arribat a una màxima diferència de 16 punts, però el Baxi ha reaccionat (38-47 al descans)
  • El Manresa ha sortit amb un altre aire a la represa i ha anat eixugant diferències, fins a empatar el marcador (72-72) a 5'13'' per al final
  • La reacció final del Barça li ha permès endur-se el 15è triomf a la Lliga
  • El Barça ha basat el seu triomf en un bon percentatge d'encert de 3 (11 de 21).
  • Pel Baxi Manresa, Devin Robinson (15 punts) ha estat el màxim anotador; pel Barça ho han sigut Jabari Parker (16) i Tomas Satoransky (15). El txec també ha estat el més ben valorat del partit (24)
Un triple d'Andrés Feliz dóna la victòria a la Penya a la pista del Baskonia (78-81)

Gran triomf de la Penya a Vitoria

• Excel·lent posada en escena de la Penya a Vitòria, amb una gran defensa col·lectiva i l'efectivitat de Guillem Vives i Andrés Feliz des del perímetre els ha permès escapar-se de seguida al marcador (5-14)
  • L'entrada de Moneke (12 punts a la primera part) ha permès retallar el desavantatge del Baskonia fins al 18-22 del primer quart, però el Joventut encara ha jugat millor en el segon i ha arribat a guanyar de 15 punts (24-39 i 26-41). Al descans, la Penya guanyava per 36-43.
  • El Baskonia ha trobat en Marcus Howard el jugador que ha liderat la reacció de l'equip de Dusko Ivanovic i amb 17 punts ha collat el marcador fins a un emocionant 49-50 al tercer quart.
  • Ni la quarta falta personal de Guillem Vives ni una tècnica a Carles Duran en aquest tercer quart han trencat la concentració del Joventut, que ha arribat a l'últim període guanyant de 9 (55-64).
  • Una millor defensa del Baskonia, l'aparició de Costello amb 12 punts i la falta d'encert del Joventut en les jugades clau han permès a l'equip de Vitòria igualar el partit a menys de dos minuts de l'acabament (78-78).
  • El dominicà Andrés Feliz, amb un triple en l'últim minut i 27 punts en total, ha sentenciat la victòria de la Penya, que l'acosta a les places de play-off (78-81).