Un entrenador, expulsat per parlar català a l'àrbitra: "Som a Mallorca, part d'Espanya"
Camp de la Unió Esportiva Petra, a Mallorca (@ue_petra)

Un entrenador, expulsat per parlar català a l'àrbitra: "Som a Mallorca, part d'Espanya"

La UE Petra condemna que la col·legiada fes fora el tècnic d'alevins per continuar "en el seu dialecte"

Redacció Esport3Actualitzat

Cas de discriminació lingüística aquest cap de setmana en un partit de futbol d'alevins a Mallorca. Segons la Unió Esportiva Petra, durant el partit contra el Club Cardassar Atlètic, el seu entrenador va ser expulsat per dirigir-se a l'àrbitra en català. La col·legiada va notificar a l'acta del partit la negativa del tècnic a canviar de llengua i "continuar en el seu dialecte".

"Som a Mallorca, i Mallorca és part d'Espanya, no Espanya part de Mallorca, i vostè m'ha de parlar en castellà'", assegura en un comunicat la UE Petra sobre les paraules que li va dirigir l'àrbitra.

"Durant el descans, l'entrenador titular, després de percebre la meva comunicació en castellà i ser amonestat per dirigir-se a mi amb les paraules 'això és vergonyós', passa a dirigir-se a mi en català. En pregar-li que es dirigeixi a mi en castellà, continua en el seu dialecte, i arriba a comprendre certes faltes de respecte. En no aconseguir que deixi de fer-ho, decideixo expulsar-lo", diu l'acta

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UE PETRA (@ue_petra)

 

El club considera "intolerable" que una decisió d'una àrbitra de futbol en una competició esportiva es pugui "veure influenciada, a jutjar per la redacció de l'acta del partit, pel fet que un entrenador utilitzi la seva llengua materna allà on és oficial des de fa segles".

 

La reacció de l'entrenador expulsat

El diari digital Tot Pla ha parlat amb l'entrenador en qüestió, Miquel Santandreu, que assegura que "no s'havia trobat mai amb cap àrbitre que no li deixés parlar la seva llengua".

"Jo no tenc cap problema amb el castellà. De fet, la meva dona és dominicana i a casa també el parlam. El que em va molestar foren les males maneres. Des del primer moment em deia 'en castellano' i de males maneres."

Santandreu assegura que l'àbritra el va expulsar "per parlar amb la seva llengua, perquè en cap moment li va faltar al respecte ni va protestar de forma airosa, només li feia algun comentari".

El club espera l'actuació del Comitè d'àrbitres i de la Federació Balear de Futbol.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut